Cum se va schimba YouTube-ul din 2018

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Foto ilustrativ

Youtube este o platformă liberă, unde oricine poate urca orice tip de video dorește, însă lucrurile se vor schimba din 2018.

Compania care deține YouTube, Alphabet Inc., a anunțat că începând cu anul următor va crește numărul angajaților care analizează și elimină materialele violente sau extremiste de pe platforma video.

Noile măsuri sunt luate pentru a-i proteja pe utilizatori împotriva conținutului necorespunzător, așa că politicile vor deveni mai stricte, iar echipele mai mari, după cum notează și Susan Wojcicki, CEO al YouTube.

YouTube

Având în vedere că multe dintre video-urile de pe platforma online pot fi destul de influente, o astfel de măsură nu este deloc exagerată.

Sunt vizate și comentariile, motiv pentru care vor exista echipe speciale de moderare ale acestora.

"Acționăm de asemenea ferm împotriva comentariilor, lansând noi instrumente de moderare a comentariilor și, în unele cazuri, eliminând cu totul comentariile", a spus Susan Wojcicki.

Obiectivul este ca numărul angajaților Google din întreaga lume responsabili cu eliminarea materialelor care ar putea încălca politicile companiei să ajungă la 10.000 în 2018, a mai afirmat ea.

Foto ilustrativ

YouTube a dezvoltat deja un program automat pentru identificarea clipurilor cu conținut extremist, iar acum vrea să facă același lucru cu clipurile care încurajează discursul bazat pe ură sau care nu sunt potrivite pentru copii.

YouTube a primit deja plângeri că acest program este supus erorilor, iar asta ar putea fi o problemă, mai ales dacă sunt cenzurate clipuri care nu au nicio consecință negativă.

Rămâne să se lucreze la îmbunătățirea acestor măsuri, mai ales că ideea de bază este una corectă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile