Dacă bei ca porcul, nu ți se mai dezvoltă oasele cum trebuie

Share
34
Tweet
Foto: 123rf.com

Literalmente, dacă bei ca porcul. Experimentul despre care vorbim chiar a fost făcut pe porci.

Savanții austrieci s-au apucat să studieze efectele consumului constant de alcool asupra oaselor, iar rezultatele sunt destul de îngrijorătoare. Echipa condusă de Peter Pietschmann (Universitatea de Medicină din Viena) a descoperit că tinerii care beau frecvent vor avea parte de o dezvoltare anormală a oaselor.

Un grup de porci tineri a primit suc de mere cu alcool de două ori pe săptămână. Un al doilea grup a băut doar suc de mere, ca să se poată face o comparație obiectivă. Savanții au tras linie după două luni desfășurate în felul ăsta.

Se pare că alcoolul consumat frecvent îngreunează procesul de formare osoasă la tineri. Analizele de sânge au dezvăluit niveluri scăzute de fosfor și calciu la porcii care au consumat alcool, schimbare prin care trece și organismul uman după câte o beție.

Coordonatorul studiului spune că obiceiul de a bea des poate avea consecințe grave pe termen lung, inclusiv creșterea riscului de osteoporoză: „Dacă găsim mai multe dovezi care să ne sprijine ipoteza, aceea că formarea oaselor e diminuată prin consumul de alcool, asta înseamnă că masa osoasă a tinerilor care au o problemă cu băutura nu se va putea dezvolta normal”.

Cercetătorii austrieci au de gând să-și continue studiul, iar Pietschmann se așteaptă să descopere o corelație între inflamația ficatului și degradarea oaselor. E extrem de probabil.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile