Dacă vrei să intri în SUA, întâi îți vor fi „percheziționate” conturile pe Social Media

Share
Tweet
Donald Trump Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Guvernul american vrea să știe tot ce ai făcut pe Facebook în ultimii 5 ani, ca să hotărască dacă meriți sau nu să le treci granița.

Planul lui Trump de a îngreuna imigrarea în SUA prinde tot mai mult contur. Departamentul de Stat a anunțat noul plan de înăsprire a controalelor pentru accesul străinilor în SUA. Cine vrea să obțină viza chiar și pentru o scurtă vacanță în „Țara Oportunităților” va trebui să completeze un formular în care să-și înșire toate conturile de Social Media pe care le-a folosit în ultimii 5 ani.

Foto: Gage Skidmore, via Flickr.com

Cetățenii țărilor cărora SUA le permite călătoria fără viză (Franța, Germania, Italia, Spania, UK și încă 33 state) nu vor fi afectați. În schimb, măsura va îngreuna accesul în State pentru aproximativ 14,7 milioane de oameni în fiecare an. Printre ei se numără aplicanți la viza de imigrant, studenți și persoane plecate în vacanță.

Proiectul a fost înaintat Biroului de Management și Buget, care are la dispoziție 60 de zile să-l accepte sau să-l refuze.

Hina Shamsi, directorul Proiectului de Securitate Națională în cadrul Uniunii Libertăților Civile Americane, se teme de subiectivitatea controlului în astfel de situații: „Oamenii se vor întreba de-acum încolo dacă ceea ce spun online va fi greșit interpretat sau neînțeles de vreun funcționar guvernamental”.

„Acum ar fi corect ca alte țări să-i refuze lui accesul din cauza activității lui pe Social Media”, scrie un user pe Facebook. Altul nu vede vreo problemă, având în vedere că suntem deja supuși aceleiași proceduri când aplicăm pentru un job: „Angajatorii ne verifică activitatea pe Social Media. De ce nu?”.

Dacă ai postat în ultimii 5 ani pe Facebook/Twitter/Instagram vreun mesaj anti-Trump sau orice altceva cu care statul american nu-i de acord, sunt șanse să-ți fie refuzată viza. Asta dacă legea va fi promulgată, până la urmă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile