Dashcam-ul inteligent îi transformă pe polițiști în Terminatori

Share
Tweet
Vederea lui Terminator (foto: youtube.com)

Avem telefoane inteligente, ceasuri inteligente, televizoare inteligente și tot așa. Acum e rândul polițiștilor să devină inteligenți, cu ajutorul unei tehnologii care-i va transforma în adevărați Terminatori.

Americanii de la COBAN Technologies au creat un dashcam care va revoluționa modul în care se aplică legea. Sistemul FOCUS H1 se instalează la bordul mașinii de poliție ca un dashcam obișnuit, dar nu se limitează doar la filmat și trimis video-ul spre analiză. FOCUS H1 analizează pe loc filmarea, folosind Inteligența Artificială pentru a identifica instant diverse obiecte din apropierea mașinii. Asta înseamnă un timp de reacție infinit mai mic din partea ofițerilor de poliție.

Foto: money.cnn.com

FOCUS H1 e mai mult decât o simplă cameră de filmat: e o întreagă platformă capabilă să ruleze aplicații create de dezvoltatori externi. Ca un smartphone. Asta înseamnă că va putea fi upgradat constant, învățând să folosească software-uri de recunoaștere facială, de identificare a armelor de foc sau chiar de recunoaștere a violenței prin mișcările corpurilor celor filmați.

Robocop identifică instant infractorii în mulțime. Așteptăm același lucru de la FOCUS H1. (Foto: youtube.com)

La sistem se pot conecta șase camere video simultan, ceea ce le-ar oferi polițiștilor o vedere de 360 grade. Asta înseamnă să ai ochi la ceafă. În momentul de față, majoritatea mașinilor de poliție au un singur dashcam cu vedere limitată. Dacă-l au și pe-ăla.

COBAN își va prezenta oficial noua bijuterie la conferința anuală a Asociației Internaționale a Polițiștilor, în perioada 22-24 octombrie, în Philadelphia (SUA).

Foto: money.cnn.com

Directorul General COBAN Technologies, Doug Dickerson, e convins că noul sistem video îi va ajuta enorm pe polițiști: „Am văzut cu toții trenduri periculoase în ultimii ani, variind de la amenințări teroriste și împușcături în masă până la interacțiuni periculoase între ofițerii de poliție și public. Această nouă platformă video utilizează tehnologii avansate, precum inteligența artificială, pentru a permite crearea unor aplicații noi care să ajute în soluționarea acestor probleme”.

Totul sună bine, dar așteptăm și un video oficial. O prezentare, un trailer, o demonstrație. Vom primi asta cel târziu pe 24 octombrie. Știi ce-ar fi mișto? Să se întâmple ca în Robocop (2014), când – la prezentarea oficială a cyborg-ului – protagonistul a identificat instant un criminal în mulțime și l-a arestat în două secunde. Mai avem până acolo, dar suntem pe drumul cel bun.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile