De ce Ambasada Suediei din București este o instituție cool

Analia Milcoiu

Ghost Writer
Share
Tweet
Pixie

Bucureștiul găzduiește multe ambasade și, în general, nu prea avem treabă cu ele și nici nu ne atrag atenția în vreun fel.

Ajungi în interiorul lor doar dacă ai nevoie de ceva sau la vreun event special, iar în rest nu-ți bați capul cu asta.

Ambasada Suediei din București, însă, mi-a atras atenția via Marele Internet și fără să fiu nevoită să-i trec pragul. Cu o pagină de Facebook foarte cul și relaxată, instituția oficială pare că și-o arde natural și în deplină comunicare cu utilizatorii.

Spre exemplu, postarea care m-a făcut să zic un "awww" a fost cea din 1 septembrie, când Ambasada Suediei din București a anunțat plecarea lui Pixie, câinele maidanez al instituției.

Pixie

Întreaga postare a fost scrisă la persoana I, din perspectiva lui Pixie, care le spune fanilor cum a fost crescut bine și fericit, după ce a fost colectat din Corbeanca, pe vremea când era doar un pui abandonat pe străzi.

Pixie

S-a făcut mare și frumos, iar acum este nerăbdător să ajungă în Suedia (pentru prima oară), unde a auzit că sunt destul de multe păduri care-i vor plăcea tare.

Plecarea lui Pixie, pe lângă o serie de fotografii foarte simpatice, este însoțită și de un mesaj care face referire la câinii maidanezi din România - el promite să mențină legătura cu organizațiile românești și suedeze pentru a îmbunătăți situația câinilor maidanezi din țară, dar face și o recomandare.

Pixie te sfătuiește să adopți un maidanez - "Better than buying a breed, get a stray dog in need!" Un sfat bun de urmat, nu zici?

Pixie

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile