De ce e important că Prințesa Eugenie și-a arătat cicatricea de pe spate la propria nuntă

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Show your scar

Nunțile regale seamănă foarte mult cu poveștile copilăriei noastre sau cu filmele rom-com cu happy end, deoarece aduc în realitate personaje pe care le credeam ireale.

Prinții și prințesele din contemporan ne arată că industria de la Hollywood își mai trage rădăcinile și din viața unor oameni în carne și oase.

Și ce poate fi mai frumos, în această lume cu "sânge albastru", decât să vezi o nuntă, ocazie unde toți cei prezenți arată ca scoși din cutie și unde poți visa cu ochii deschiși la o astfel de viață?

Peste 29 de milioane de oameni, doar din America, s-au uitat la nunta dintre Meghan Markle și Prințul Harry, așa că cerere există.

Partea mișto este când oamenii implicați în astfel de ocazii profită de rolul pe care-l au și fac un statement puternic sau transmit un mesaj care depășește barierele sociale.

Meghan, la propria ei nuntă, a știut ce face și s-a folosit de toată atenția purtată pentru a transmite cum dragostea mereu învinge, iar diversitatea este un subiect care trebuie luat în serios și trebuie acceptat. Way to go, girl!

Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank

Din fericire, ea nu e singura femeie "puternică" din familie - recent, publicul s-a bucurat de o altă nuntă regală, și anume cea dintre Prințesa Eugenie, nepoata Reginei, și Jack Brooksbank.

Tânăra în vârstă de 28 de ani s-a folosit de event pentru a face public un adevăr despre ea și pentru a le arăta celor care o privesc că "frumusețea poate fi redefinită".

Poate zici că e un lucru minor, dar pe lângă detașarea de convențiile învechite ale monarhiei, astfel de gesturi se ancorează în realitatea prezentului și marchează mesaje puternice, deoarece sunt făcute de persoane publice, pe care cei din jur le admiră, iar dacă nu le admiră, oricum știu de ele și acțiunile lor.

Impactul unui astfel de moment pozitiv este mai mare decât am crede, iar într-o societate unde încă ne luptăm cu stereotipurile și plecăm urechile la trenduri, uneori fără să ne mai gândim la noi, avem nevoie de remindere care să ne încurajeze să ne acceptăm și să ne iubim așa cum suntem.

Iar când prințele sunt cele care se auto-umanizează și se prezintă celor din jur cu bune și rele, așa cum suntem toți, ei bine, atunci ceea ce au ele de spus va avea și un ecou mai mare.

Prințesa Eugenie și-a ales o rochie de mireasă decoltată la spate, astfel încât să-i lase la vedere cicatricea pe care o are, în urma unei operații de scolioză pe care a făcut-o atunci când avea 12 ani.

Prințesa Eugenie

Și-a dorit foarte tare să facă acest lucru, deoarece a considerat că este cel mai bun mod prin care poate mulțumi celor care au avut grijă de ea în copilărie, dar și pentru a-i inspira pe cei care se luptă cu scolioză acum.

Înainte de nuntă, Prințesa a vorbit deschis despre cât de important este să ne arătam cicatricile, iar pentru a exemplifica cele spuse, ea a publicat pe contul ei de Instagram, pentru prima oară, radiografia momentului în care a fost tratată pentru scolioză, atunci când era doar un copil.

"I had an operation when I was 12 on my back, and you'll see on Friday [at the wedding], but it's a lovely way to honour the people who looked after me and a way of standing up for young people who also go through this. I think you can change the way beauty is, and you can show people your scars and I think it's really special to stand up for that", a spus Prințesa Eugenie.

Ea a fost operată la 12 ani, în cadrul Royal National Orthopaedic Hospital - a stat 8 ore în sala de operații, iar apoi a fost nevoie de luni de recuperare pentru a putea fi din nou pe propriile picioare.

"During my operation, which took eight hours, my surgeons inserted eight-inch titanium rods into each side of my spine and one-and-a-half inch screws at the top of my neck. After three days in intensive care, I spent a week on a ward and six days in a wheelchair, but I was walking again after that".

Prințesa Eugenie

Prințesa a demonstrat că și persoanele regale se confruntă cu probleme ca orice alt om de pe acest pământ și că a trecut prin multă suferință și luptă, dar uite că acum e bine și fericită.

Lăsându-și cicatricea la vedere, ea a transmis un mesaj puternic către toți cei care nu-și iubesc corpurile și care se feresc să se arate celor din jur, cum sunt ei de fapt.

Și nu cred că trebuie să vină o prințesă pentru a-ți aduce aminte că ești frumos și special așa cum ești și că trupul pe care-l ai e doar al tău și trebuie să înveți să-l iubești, dar cred că gestul ei a subliniat toate cele de mai sus.

Prințesa Eugenie

Și e foarte mișto când persoane publice coboară "de pe tron" și dau mesaje pozitive celor din jur, prezentându-se în fața lor cu defecte și calități. Oameni suntem cu toții, până la urmă, important e să ne mai și aducem aminte de asta, din când în când.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile