De ce ești vinovat că Ariana Grande și Pete Davidson s-au despărțit

Analia Milcoiu

Ghost Writer
Share
Tweet

Ariana Grande și Pete Davidson s-au despărțit, iar tu ești vinovat. Cum îți sună asta?

Și poate nu tu, fix omul care citește acum aceste rânduri, dar cineva ca tine, care s-a interesat de legătura lor, care a comentat pe baza ei, care a contribuit la opiniile online sau off-line, care a făcut această relație să-i fie personală.

Persoanele publice sunt și ele oameni, chiar dacă mereu spunem că "trebuie să-și asume popularitatea" - foarte bine, să și-o asume, dar trebuie să existe și o limită, nu?

Imaginea asta cu Justin Bieber în timp ce mănâncă niște fast-food ca orice om normal, în timp ce sute de fani se uită în gura lui, este mai mult decât deranjată, este pur și simplu angoasantă.

Asta înseamnă să fii cu adevărat celebru? Să nu-ți mai permiți propria viață pentru că trebuie să satisfaci nevoile unor fani nebuni care trăiesc prin tine și care nu pot dormi noaptea din cauza ta? Ei bine, nu ms.

Poate nu ești fan Ariana Grande și Pete Davidson, dar cei doi tineri sunt victime într-un fenomen care ne arată cât de nociv poate fi internetul și cât de multe se pot spune într-un spațiu virtual aparent safe.

Ariana - Pete

Și poate vei crede că tot ceea ce se spune pe Marele Internet n-ar trebui să conteze, dar este mai real decât realitatea în sine, iar dacă te gândești puțin și la oamenii care aud tot ceea ce se comenteză despre ei, atunci nu cred că lucrurile mai sunt atât de simple.

Ariana s-a combinat cu Pete în urmă cu patru luni, după ce ea s-a despărțit de regretatul Mac Miller. Aici a început hate-ul - de ce s-a despărțit de Mac și cum a putut să se combine cu Pete, mai ales că cel din urmă "nu-i face dreptate".

Brusc, publicul s-a transformat în rolul unui judecător suprem care are tot dreptul să creadă ce vrea, să emită judecăți și să arate cu degetul, fără ca măcar să știe adevărul, să aibă toate dovezile sau să fi trăi vreo zi în prezența celor doi. E ca și cum s-ar fi cunoscut de-o viață și, plus de asta, e libertate de exprimare, nu? Ce contează că vorbele dor și pot avea impact negativ?

Pete e acest tip foarte funny de la Saturday Night Live, mega talentat, care vorbește deschis despre viața lui și problemele prin care trece. Spre exemplu, așa a povestit cum cineva a încercat să-l omoare pentru că Ariana e mult prea HOT pentru el. WTF?

"Do you know how insane that is? I was like, - Am I that ugly that people want to shoot me in the face? - I’ve got death threats. It’s Malcolm X, Martin Luther King and Pete Davidson. I assumed I’d find out about it like how they do in movies, the government is in your living room with headsets… I was leaving my building and my doorman said, “yo man, somebody trying to kill you!", a spus el într-un monolog pe SNL.

Ariana - Pete

Cum să fie justificate astfel de amenințări? În ce lume e ok asta?

Adăugăm și faptul că de fiecare dată când Ariana posta ceva pe Twitter, lumea începea să comenteze cum ea trebuie să se despartă de logodnicul ei, Pete. Ca și cum lumea știa mai bine pentru ea. Ah, și da, cei doi, la doar 24 și 25 de ani, și-au declarat prea repede iubirea și au vrut să facă pasul cel mare way too soon.

Așa, și? Poate așa au simțit că trebuie să-și declare iubirea supremă, poate, în lumea lor agitată, unde orice e posibil, acest gest a fost cea mai mare dovadă de love. Poate ar fi fost o greșeală, poate nu - dar câți nu fac greșeli mai grave, dar, cu toate astea, nu vezi viața lor dezbătută la nivel mondial, nu?

Simplul aspect al celebrității justifică obsesiile oamenilor?

Bravo, Internet!

Orice mișcare le este urmărită și dezbătută, iar presiunea la care au fost supuși non-stop i-a făcut să ia o pauză de la social media o vreme. Iar asta în condițiile în care amândoi au recunoscut că se confruntă cu probleme ca anxietatea și depresia.

Ariana, după moartea lui Mac, nu a fost lăsată deloc să respire și a fost copleșită de un val de hate și numită ucigașă, iar asta după ce cu timp în urmă a fost implicată într-un atac terorist la Manchester, moment care a marcat-o.

Cu ce drept vin fanii și fac astfel de acuzații, ca și cum ar fi trăit alături de ea, în aceeași casă? Cum poți crede că un om trebuie să-și asume toate astea și trebuie să reziste acestor hărțuiri și presiuni constante, iar asta când ai doar 25 de ani?

Cum să reziste sau să înceapă să capete rădăcini o relație care este constant dezbătută și judecată, care are parte de vorbe negative, hate și răutate? Iar Pete și Ariana sunt cel mai recent exemplu, asta nu înseamnă că alte vedete nu trec prin așa ceva.

Este perfect de înțeles faptul că vrei să știi detalii despre artiștii sau celebritățile preferate, dar cred că depinde de fiecare om în parte să tragă o linie a moralității și eticii.

Cred că persoanele publice sunt responsabile să dea un mesaj pozitiv comunității și să-și asume celebritatea, dar nu cu riscul propriei sănătăți sau vieți.

Oh!

Cred că atunci când lucrurile scapă din controlul persoanelor vizate, ele nu mai sunt de vină, iar vina vine la tine, cel care urmărește, dezbate, bârfește, aruncă cu noroi, din simplă comoditate și pentru că poate și pentru că este protejat de internet.

Cred că suntem responsabili de ceea ce spunem, indiferent către cine direcționăm gândurile și vorbele noastre și cred că Marele Internet ne poate asigura anonimitatea și ne poate proteja de a fi descoperiți, dar asta nu înseamnă că ne deschide calea spre a fi psihopați. În general, zic, nu doar în cazul acestor copii.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Ariana Grande Pete Davidson despartire relatie logodna
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde