Donald Trump s-a inspirat din Asia și propune pedeapsa cu moartea pentru traficanții de droguri

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: Flickr.com

De ani de zile, America se confruntă cu o criză a opioidelor - zeci de mii de americani devin dependenți anual de analgezice puternice și își găsesc sfârșitul în supradoze.

Donald Trump a găsit „soluția”, inspirat fiind de Rodrigo Duterte, președintele Filipine (un nebun): pedeapsa cu moarte pentru traficanți. O soluție stupidă și care nu va da rezultate, dacă va fi vreodată implementată.

Problema este de fapt la marile companii producătoare de medicamente, care au inundat piața americană cu analgezice puternice, care produc dependență fizică și care nu sunt doar foarte ușor de obținut, dar în unele cazuri li sunt chiar băgate pe gât pacienților.

John Oliver a avut prin 2016 o emisiune în care arăta exact care sunt vinovații pentru criza opioidelor din SUA:

Dar Trump a ales calea ușoară, radicală și populistă, învățată de la prietenul Duterte, fără a se gândi pe termen lung și fără a fi cu adevărat interesat de o soluție reală. Din fericire, abordarea sa nu are prea multă susţinere în Congres.

„Dacă nu luăm măsuri dure împotriva traficanţilor de droguri, ne pierdem vremea. Aceste măsuri includ pedeapsa cu moartea”, a spus Trump într-un discurs.

Iată cum funcționează pedeapsa cu moarte pentru traficanții de droguri din Filipine... un adevărat dezastru:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile