Echipa de Robotică a României a câștigat locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică din Rusia

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
92
Tweet
Sursă foto: facebook.com/AutoVortexFTC

Echipa Națională de Robotică a României a dovedit din nou că este una dintre cele mai valoroase din lume. În cadrul Campionatul Internațional de Robotică FTC Rusia Open, echipa României AutoVortex a reușit să termine competiția pe locul 1. Astfel, România s-a calificat la următorul Campionat Internațional din SUA.

Ca să-ți dai seama de valoarea acestei echipe de tinere genii, află că în competiția din Rusia au fost înscrise 27 de echipe. De asemenea, nu este primul succes notabil al echipei din 2018: pe 28 ianuarie, AutoVortex, echipa națională de robotică a României, a revenit victorioasă și de la Campionatul Internațional de Robotică din Seul, Coreea de Sud, unde a câștigat medalia de aur.

Echipa este formată din 20 de elevi de liceu de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Sfântul Sava, ICHB, BSB, AISB, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Liceul Teoretic Jean Monnet, toate din București, dar și de la Colegiul Național Barbu Știrbei din Călărași.

Echipa câștigătoare a fost coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin și mentorată de studenta Panea Elena Andreea.

Pentru AutoVortex urmează Campionatul Internațional de Robotică din Statele Unite ale Americii, care se va desfășura la Detroit.

Costurile deplasării la concursul din Rusia au fost suportate integral de părinții elevilor. Poate până la Campionatul de Robotică din State echipa AutoVortex își va găsi totuși un sponsor care să le asigure măcar transportul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile