Elon Musk a terminat de construit cea mai mare baterie din lume

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Cea mai mare baterie din lume

Elon Musk este mare fan tehnologie, așa că el a făcut un pariu să construiască cea mai mare baterie din lume în 100 de zile - dacă nu i-ar fi ieșit mișcarea ar fi plătit costurile investiției (50 de milioane de dolari, să fim mai exacți).

N-a fost cazul, deoarece părintele Tesla a reușit ce și-a propus, chiar înaintea deadline-ului stabilit.

Scopul acestui proiect a fost acela de a ajuta Australia în problemele energetice, motiv pentru care bateria gigantică de litiu-ion (100 megawati) a fost pusă în funcțiune pentru testare.

Cea mai mare baterie din lume a fost activată

Sudul Australiei s-a confruntat cu multe probleme legate de energie, iar anul trecut întreg statul a fost lăsat un timp pe întuneric din cauza acestora.

Miliardarul a acceptat această provocare atunci când a fost întrebat pe Twitter dacă într-adevăr are de gând să ajute Australia cu această problemă.

Startul inițiativei s-a dat pe 30 septembrie, iar proiectul a fost gata în doar 60 de zile.

Tesla Powerpack este conectat la un parc de centrale eoliene operată de firma franceză numită Neoen şi va putea stoca energie pentru mii de case.

Cea mai mare baterie din lume a fost activată

Bateria face parte dintr-un context mai amplu, care are în vedere diminuarea emisiilor de CO2 din Australia.

În prezent, Australia este în topul ţărilor producătoare de gaze cu efect de seră, iar proiectele care implică metode mai ecologice de obţinere a energiei electrice sunt necesare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile