Ești sigur că ai o relație sănătoasă? Fă-ți testul "In a relationship" și află adevărul

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
24
Tweet
Foto ilustrativ

Relațiile nu sunt niciodată simple, însă, dacă vorbim despre legături amoroase sănătoase, atunci ar trebui să existe câteva valori universale - comunicare, respect și dreptul la intimitate, nu?

În România, dacă analizăm lucrurile din punct de vedere al adolescenților, studiul In a Relationship ne demonstrează că 1 din 3 adolescenți au verificat mesajele de pe telefonul prietenului/prietenei fără să ceară voie.

Background:

Lansat în septembrie 2016, proiectul In a Relationship a produs o cercetare națională pe aproape 1.500 de adolescenți, realizată de 10 cercetători de vârsta liceului, o expoziție de ilustrații făcute de liceeni și un atelier interactiv pe care psihologi sau traineri îl pot susține cu grupuri de liceeni, pe tema abuzurilor relaționale.

Misiunea proiectului este aceea de a-i face pe tinerii din țară să devină mai conștienți privind abuzurile potențiale în cuplu pentru a preveni violența domestică ce poate surveni mai târziu.

Prin violență înțelegem abuzuri fizice, emoționale, psihologice, sexuale și cibernetice (online).

Foto ilustrativ

Testul "In a relationship"

La doi ani după cercetarea națională la care 1.500 de adolescenți din România au vorbit prima oară despre relațiile lor, proiectul In a Relationship propune un test de relație care să scoată la iveală lucrurile despre care uneori nu-ți poți da seama singur.

  • dacă ești într-o relație care riscă să devină toxică pentru tine sau pentru partener?
  • cum să eviți un rol de potențial abuzator sau abuzat în cuplul tău?

Testul "In a Relationship" te ajută să ai o privire mai obiectivă asupra propriei relații și să poți să identifici eventualele semnale de alarmă din cuplu.

Foto ilustrativ

Cum funcționează:

Fiecare din cele 12 întrebări ale testului "In a Relationship" te confruntă cu o situație specifică de comunicare în relație.

Spre deosebire de majoritatea testelor simple, îți oferă nu mai puțin de 7 variante de răspuns, pentru că ia în considerare nu doar modul în care reacționezi într-o situație, ci și motivele pentru care o faci.

La final, rezultatele obținute îți spun mai multe despre felul unic în care comunicați în cuplul vostru, despre inteligența emoțională a relației voastre și despre cum puteți să vă respectați mai mult unul pe celălalt.

Testul a fost realizat de un psihoterapeut, pe baza rezultatelor cercetării In a Relationship și a informațiilor calitative strânse de la liceeni din România. Mai multe despre cercetare aici.

Foto ilustrativ

Controlul este o formă de abuz

Tu ți-ai da parola contului de Facebook dacă ți-ar cere-o persoana cu care ești într-o relație?

Testul de relație este însoțit de o serie de patru spoturi, fiecare descriind o situație de abuz în relație. Primul spot pune accentul pe control, una dintre principalele forme de abuz în relațiile adolescenților, așa cum a reieșit din cercetarea In a Relationship.

Test relație

Campania video este dezvoltată și implementată de Friends\TBWA Bucharest și își propune să aducă acest subiect delicat, care poate fi deseori confundat cu grija sau cu afecțiunea, în atenția a cât mai mulți adolescenți.

Haide, fă-ți testul și încearcă să ai o relație cât mai sănătoasă, lipsită de abuzuri!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile