Experiența unei tinere care și-a închiriat apartamentul pe Airbnb și a trăit un coșmar

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
36
Tweet
Foto ilustrativ

Airbnb-ul este o variantă foarte bună atunci când mergi în vacanță - poți afla la cine stai, cât și comentariile oaspeților vizavi de acel loc.

La fel, cei care închiriază pot afla lucruri despre viitorul chiriaș. Pare safe. Pare. Ideea este că există excepții, iar tânăra de mai jos este una dintre ele.

Alavia Khawaja, împreună cu sora ei, închiria o cameră în apartamentul în care locuiau, în Richardson, Texas. Trecuse o lună de când au început să facă asta, iar lucrurile mergeau ca pe roate, până când unul dintre chiriași s-a dovedit a fi un ciudat.

Alavia

Totul a început pe 11 octombrie, atunci când Leonard Jackson a ajuns la apartamentul tinerei. Alavia a povestit celor de la BuzzFeed News cum Leonard avea review-uri bune pe profilul său.

Singura parte mai puțin ok era faptul că el voia să locuiască într-o casă unde nu mai existau bărbați. Toate verificările au ieșit ok, până când, într-o seară, Jackson a venit acasă împreună cu un prieten. În mod ciudat, el a făcut curat în apartament, dar a intrat și în dormitorul încuiat al proprietarei.

Alavia a ajuns acasă cu o prietenă și l-a observat pe Leonard cum ieșea din dormitor. În cameră, ea și-a găsit dormitorul răvășit, iar toate pozele pe care le avea cu prieteni băieți erau aruncate la gunoi.

"A negat totul. L-am dat afară, iar el a cerut să-i fie returnați banii, înainte să plece", a povestit tânăra. La scurt timp după, Khawaja a observat că-i lipsesc 500 de dolari cash din casă, așa că a sunat la poliție. A sunat și la Airbnb, dar cei de aici i-au spus că tot ce poate să facă este să completeze un formular.

Lucrurile dubioase nu se opresc aici, deoarece Alavia a început să primească mesaje, prin app-ul Airbnb, de la Leonard. El îi spunea cum vrea ca ea să fie soția lui și cum ar trebui să vină să stea cu el.

A sunat iar la poliție, dar autoritățile i-au spus să nu-și facă griji. A sunat iar și la Airbnb, dar și ei i-au spus că nu pot să o ajute. La sugestia unui prieten, ea a început să-i răspundă la mesaje, în ideea că va avea o mărturisire că el i-a luat banii. Conversația s-a schimbat în clipa în care Leo a zis că vine înapoi.

A sunat iar la poliție, dar aceștia i-au spus că nu au ce să facă, doar dacă Jackson nu se prezintă la ușă. S-a dus la mașină și a parcat într-un loc de unde putea să vadă ușa apartamentului ei.

Când bărbatul a apărut, ea a sunat încă o dată la poliție, iar autoritățile au confirmat că a fost arestat pe data de 20 octombrie. El mai fusese arestat și de poliția din Dallas, pe 17 octombrie, deoarece avea armă fără autorizație la el, dar și droguri.

În ambele cazuri, bărbatul a fost eliberat pe cauțiune, iar Khawaja nu a fost informată de eliberarea lui. Plus de asta, bărbatul a mai și reușit să o sune pe tânără din închisoare.

La două săptămâni după încident, profilul lui Jackson a fost șters de pe Airbnb, iar asta după ce Alava i-a sunat iar. Într-o declarație dată de Ben Breit, purtător de cuvânt Airbnb, el a spus că compania s-a mișcat prea încet.

"This reported behavior is abhorrent and unacceptable, and has no place on Airbnb. We have removed this guest from our platform and are in contact with local law enforcement to offer our assistance.

Our initial response to this incident was simply too slow and we are working to fully support our host. There have been over 400 million guest arrivals to date and negative incidents are extremely rare."

Alava este neliniștită în continuare, deoarece, deși Leonard nu mai are profil pe platformă, el în continuare este liber și știe unde ea stă. Mai mult, nu este mulțumită nici de răspunsul Airbnb-ului, deoarece, în urma experienței povestite, mai multe femei au declarat experiențe asemănătoare.

Este clar că te expui unui risc atunci când îți închiriezi casa prin Airbnb, iar verificările celor care ajung să stea la tine trebuie să fie făcute mult mai meticulos.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile