Facebook introduce recunoașterea facială – Oare chiar e nevoie?

Share
Tweet
facebook Foto: Jochen Lübke / Together with dpa

Se presupune că o să știi atunci când cineva îți “fură” profilul.

La sfârșitul anului trecut, Facebook anunța că lucrează la o funcție de recunoaștere facială. Atunci, compania a precizat într-un comunicat că această funcţie va rămâne opţională, pentru a permite unora dintre utilizatori să îşi protejeze identitatea.

În timp ce unii internauți se arătau încântați de faptul că vor primi notificări în situaţiile în care fotografiile lor sunt utilizate fără ca acest lucru să le fie adus la cunoştinţă, alții au fost cam reținuți.

Cu toate astea, se pare că în curând utilizatorii Facebook din Europa vor putea să decidă dacă doresc sau nu să activeze recunoașterea facială.

Cine dorește să activeze noua funcție va primi o notificare în care este atenţionat că apare într-o fotografie urcată de un utilizator Facebook sau de către o pagină pe care o urmăreşte.

Acest lucru se întâmplă automat, fără ca cel care a urcat fotografia să primească vreun mesaj.

Pentru utilizatorii care vor bifa noua opţiune, Facebook va creea un şablon al chipului lor prin analizarea pixelilor provenind din fotografiile în care persoana în cauză a fost deja etichetată. Apoi, va compara noile imagini încărcate pe reţea cu acel şablon facial.

Tehnologia de recunoaştere facială face parte din strategia de dezvoltare a Facebook-ului încă din a 2010, când reţeaua de socializare le-a oferit utilizatorilor sugestii în privinţa persoanelor pe care aceştia ar putea să le eticheteze în fotografii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile