Facebook știe despre tine chiar dacă nu ai cont pe rețeaua de socializare

Share
Tweet
Mark Zuckerber Foto: Reuters

Mark Zuckerberg, CEO-ul și fondatorul Facebook, a avut și încă mai are multe de explicat după izbucnirea scandalului Cambridge Analityca.

Cu toate astea, un lucru este clar – toată nebunia asta a scos la iveală adevăruri la care nu ne-am fi gândit vreodată, iar pentru asta nu merită scuzat.

Confidențialitatea utilizatorilor a fost compromisă, rezultând un val de campanii împotriva utilizării Facebook și fondatorului acesteia. Mulți utilizatori înregistrați au decis să părăsească definitv rețeaua, dar Facebook încă le păstrează datele.

În urmă cu ceva timp, în faţa Congresului Statelor Unite, Zuckerberg a fost nevoit să spuna exact motivul pentru care se colectează datele și celor care nu au cont și la ce folosește. Presat, Zuckerberg a admis că se întâmplă asta, invocând motive de securitate.

A promis în fața mulțumii că va da mai multe detalii despre ce fel de date sunt stocate despre cei care nu au cont pe Facebook și că ne va lămuri în curând despre cum sunt userii monitorizați pe toate terminalele lor, chiar și dacă se deconectează de pe contul de Facebook.

Facebook arată pe pagina ”Suport” că urmărește utilizatorii, dar și pe cei care nu au cont, care intră pe site-uri web unde sunt inserate butoane de like sau share.

”Dacă ești conectat pe Facebook și vizitezi un site web pe care se găsește butonul Like, browserul ne trimite informații despre vizita ta. Dacă ești deconectat de pe Facebook sau nu ai cont, dar vizitezi un site care conține butonul de Like sau alt plugin Facebook, browserul ne trimite un set limitat de informații”, scrie pe pagina Suport a Facebook.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile