Fără puștani pe WhatsApp - dacă ești din UE și ai sub 16 ani, ghinion

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
WhatsApp

După toate scandalurile în care a fost implicat Facebook, printre care și cel al colectării datelor de la și despre minori, WhatsApp a hotărât să ridice vârsta minimă a utilizatorilor săi din Europa de la 13 ani, la 16 ani.

Aplicația WhatsApp este deținută de Facebook, care, după Cambridge Analytica, încearcă să joace cât mai corect și să se conformeze la noile norme de confidenţialitate în ceea ce priveşte colectarea de date private.

Ce înseamnă asta?

WhatsApp va cere utilizatorilor din UE să confirme că au cel puţin vârsta de 16 ani, ca parte din noile condiţii de utilizare şi noile politici de confidenţialitate furnizate de divizia WhatsApp Ireland Ltd în săptămânile următoare, potrivit BBC.

Mai mult, cei de la Facebook au avut ideea (nu tocmai inspirată) de a cere utilizatorilor care nu au peste 16 ani să numească un părinte sau un tutore care să poată să le ofere permisiunea de a răspândi informaţii pe platforma de socializare. Practic, trebuie să te duci la mama și la tata ca să-ți dea voie să folosești o aplicație.

Cu siguranță, această măsura îi va îndepărta pe adolescenți de WhatsApp sau Facebook, având la dispoziție aplicații și platforme de socializare mai puțin stricte și pentru care nu-ți trebuie semnătură de la părinți.

Toate aceste schimbări vor fi adaptate la normele impuse de Regulamentul general european privind protecţia datelor (European General Data Protection Regulation – GDPR).

Pe 25 mai noile reglementări vor ajunge și în România, însă companii precum Google, Twitter, Snapchat sau Spotify nu au anunțat încă cum urmează să se adapteze acestor schimbări.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile