Finally, a apărut Kindle-ul cu care poți citi SUB apă

Share
Tweet
Foto: youtube.com, wikipedia.org

La 10 ani de la lansarea primului Kindle, Amazon implementează în sfârșit o funcție revoluționară pentru e-book readers.

Noul Kindle Oasis îți dă posibilitatea să citești în piscină fără grija că-l vei scăpa în apă. Sau în jacuzzi. Sau chiar în timp ce faci scufundări, asta dacă te poți concentra simultan și pe lectură.

Cititorul electronic poate fi folosit fără probleme timp de o oră la cel mult 2 m adâncime. E OK și dacă ți-l stropește cineva la plajă sau dacă-l scapi într-un jacuzzi. Poți citi și în ploaie, cât aștepți autobuzul în stație.

Poți asculta și cărți audio pe el, dacă ți-e lene să citești (foto: youtube.com - Trusted Reviews)

Rezistența la apă nu-i ceva nou în lumea cititoarelor e-book, dar e prima oară când dotarea atinge un nivel practic. Spre exemplu, Kobo Aura H2O se lăuda că poți citi pe el în preajma apei fără să te temi că-l vei scăpa. Problema e că, prin „waterproof”, Kobo se referea la faptul că dispozitivul rezistă 30 de minute la maximum 1 m adâncime, câtă vreme capacul e închis. Adică nu-l puteai folosi sub apă.

Kindle Oasis are și un ecran de 7 inch, adică-i cu 2,5 cm mai mare decât la modelele anterioare. Contrastul dintre pagină și text e mai bun ca niciodată, imitând perfect o coală de hârtie adevărată. E dotat și cu câteva LED-uri, ca să poți citi pe întuneric. Senzorii de lumină ambientală ajustează automat luminozitatea display-ului în funcție de camera în care te afli, sau dacă ești înăuntru/afară.

Foto: amazon.com

Bateria e super-mișto. Cică o singură încărare te ține șase săptămâni, dacă citești în medie juma’ de oră zilnic. Bine, se duce mai repede dacă abuzezi de Wi-Fi, Bluetooth sau LED-uri.

Oricum, nu-i totul lapte și miere. În primul rând, pare-mi-se că noul Kindle Oasis e urâțel. Asta din cauza marginii ăleia late, de unde apuci reader-ul, care-l face asimetric. Dar treaba asta e subiectivă. Adevărata veste proastă e prețul: Kindle Oasis pornește de la 250$ (cam 1.000 lei) pentru modelul cu 8 GB memorie internă. Dacă vrei și o husă pentru el, te mai costă vreo 200 lei. Noul e-book reader ajunge pe piață de Halloween, pe 31 octombrie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile