Firea a mai dat 3 milioane de euro din banii bucureștenilor pentru Catedrala Neamului: „Este o decizie înțeleaptă, corectă”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
2.1K
Tweet
Sursă foto: facebook.com/gabifirea
Sursă foto: facebook.com/gabifirea

Astăzi s-a votat bugetul Primăriei Municipiului București pe anul 2018 și s-a hotărât cum vor fi cheltuiți cei peste un miliard de euro.

Peste 3 milioane de euro se vor duce spre Catedrala Mântuirii Neamului, plus alte 13 milioane de euro la monumente şi statui.

Despre criticile aduse Primăriei pentru finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului, Firea a declarat:

„Încă mai auzim în spațiul public referiri de la persoane cu nivel intelectual crescut care fac o comparație pe care eu o consider de nedorit. Cred că e nedrept și chiar nedemn să se spună: nu dați bani la biserici pentru că tăiați de la sănătate. Catedrala Mântuirii Neamului nu e o biserică oarecare, e ceea ce vom lăsa copiilor noștri în anul centenar, e un proiect ce se finalizează în anul centenar. Nu îmi e rușine, sunt mândră să spun că sunt româncă, creștin ortodoxă, respect pe fiecare în parte. A aloca 111 milioane de euro pentru sănătate și 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului e o decizie înțeleaptă, corectă”, a spus Firea.

Dar ce se întâmplă cu bucureștenii care nu sunt ortodocși, dar plătesc taxe? De ce trebuie Primăria Bucureștiului să contribuie la această „moștenire” și nu doar BOR și cei care doresc să contribuie cu donații din buzunarul propriu.

Foarte bine că Firea se mândrește că este româncă și creștin ortodoxă, treaba ei, dar de ce trebuie să doneze în numele și din banii tuturor bucureștenilor pentru o clădire care nu-i va reprezenta pe toți bucureștenii?

Anul trecut, doar PMB a mai donat către Catedrala Mântuirii Neamului alte 4,5 milioane de euro. Este pur și simplu nedrept.

Dar este destul de clar că Firea își face campanie electorală prin aceste donații către Biserică. Iată în acest sens un mic reportaj realizat de cei de la Recorder, care-l surprinde pe Patriarhul Daniel sugerându-i foarte clar primăresei să mai dea niște bani la Catedrală:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile