E oficial: Parcul Herăstrău nu se mai cheamă așa, Gabriela Firea i-a schimbat numele

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
46
Tweet
Sursă foto: commons.wikimedia.org

S-a întâmplat: Parcul Herăstrău nu se va mai numi așa. Gabriela Firea i-a schimbat numele. RIP Herăstrău...

Primarul Bucureștiului a obținut ce a vrut, să profite de moartea Regelui Mihai I, să-și lege cumva numele de acest trist eveniment, să călărească valul de emoție pentru a-și face imagine. Dacă nu a reușit cu Piața Victoriei, a schimbat numele Parcului Herăstrău în Parcul Regelui Mihai I. Firea nici măcar nu a întrebat Casa Regală dacă e ok să facă acest lucru. A făcut-o pur și simplu...

O șansă ca numele Parcului Herăstrău să rămână neschimbat ar fi dacă Casa Regală s-ar opune. Să sperăm că o va face.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat astăzi, 19 decembrie, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu 39 de voturi pentru şi 12 abţineri.

Mai mult ca sigur o să urmeze și statuile cu Regele Mihai I, tot ca să-și facă imagine, dar și ca să mai cheltuir aiurea banii bucureștenilor, fără să facă nimic concret pentru a le îmbunătăți viața.

„La intrarea în Muzeul Satului din București, o placă memorială amintește de marile lucrări hidrotehnice care s-au făcut, sub domnia Majestății Sale Regelui Carol al II-lea al României, pentru crearea Parcului Herăstrău și a întregii zone verzi din nordul Capitalei, în anii 1932-1937, sub conducerea inginerului Nicolae Caranfil. În 1951, parcul a fost extins, transformat și reinaugurat în forma sa actuală. Denumiri anterioare: Parcul Național, Parcul Carol al II-lea și I. V. Stalin. Mihai I (n. 1921, Sinaia - d. 2017, Aubonne, Elveția) a fost Regele României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947.

A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu). În ianuarie 1948 a plecat în exil, unde a încercat să pledeze cauza țării sale, însă s-a izbit de un zid al obtuzității. (...) După 13 decembrie 2017, trupul neînsuflețit al Majestății Sale Regele Mihai I s-a întors pentru totdeauna în România, fiind înmormântat la Curtea de Argeș. (...) Având în vedere cele prezentate, pentru a arăta respectul ți a cinsti memoria Regelui Mihai I al României, se propune spre dezbaterea și aprobarea Consiliului General al Municipiului București proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii Parcul HERĂSTRĂU în Parcul REGELE MIHAI l, delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos. Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff", se arata în expunerea de motive a proiectului inițiat de Gabriela Firea.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile