Gabriela Firea pune lacătul pe Arena Națională, la prima zăpadă închide și Bucureștiul

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
25
Tweet
sursă foto: libertatea.ro

După ce ne-am făcut de râsul lumii cu felul în care s-a prezentat gazonul de pe Arena Națională la meciul Dinamo - FCSB, Gabriela Firea a anunțat că pune lacătul pe Arena Națională timp de câteva luni. În tot acest timp se va încerca rezolvarea blestemului gazonului de pe acest stadion. Asta înseamnă că anul Centenarului se va încheia cu Stadionul Național închis... încă o dovadă că Bucureștiul este administrat prost, păgubos și ticălos.

Dar lucrurile nu se termină aici. Primarul Capitalei dă vina pentru situația gazonului pe o investigație a Gazetei Sporturilor, care prezenta modul cel puțin dubios și ilegal în care a fost atribuit contractul pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Națională.

„Cu Arena Naţională se întâmplă că noi aveam un contract care funcţiona foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Naţională în vederea organizării de competiţii sportive achita contravaloarea mentenanţei gazonului. O gazetă de sport, care şi-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanţă pe Arena Naţională. (…) Era la acea vreme într-o stare foarte bună, dar asta este situaţia, dăm explicaţii, nu e problemă, am rămas fără contract, fără companie. A durat ceva pentru că sunt fonduri publice, trebuie o altă firmă, un alt contract, procedură de licitaţie care durează”, a declarat Gabriela Firea într-o conferință de presă.

Deci, Firea ne spune că dacă Primăria București nu acordă contracte ilegale, atunci nu se poate face nimic în oraș. Ancheta Gazetei expunea faptul că la finalul lui martie 2017, pe fondul cererii lui Becali de a avea stadionul, Primăria Capitalei hotărăște să întrerupă contractul-cadru de întreținere a Național Arena cu firma UTI și i-l atribuie lui Gigi, nașul Gabrielei Firea.

„Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Naţională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu ştie în ce situaţie ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Naţională, am luat hotărârea de a închide Arena Naţională pentru toate competiţiile sportive şi de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în 2-3 luni de zile gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfăşura competiţii sportive sau de altă natură fără dificultăţi”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Așa funcționează mintea Gabrielei Firea: dacă ceva nu poate fi făcut cu contracte cu dedicație, din care să poată să ciupească apropiații, atunci închide, pune lacătul, se victimizează și dă vina pentru incompetența ei pe alții - jurnaliști, DNA, consilieri din opoziție, #rezist etc.

Să facem o recapitulare:

La prima zăpadă o să se închidă din nou școlile, pentru că dezăpezirea va fi făcută din nou prost, nu încape nicio îndoială. Joi dimineața, între 04:00 - 06:00, Bucureștiul va fi paralizat de greva de la metrou. Bucureștenii pierd 27 de zile din an în trafic. Din cauza poluării Bucureștiul riscă să fie amendat de Comisia Europeană cu 100.000 de euro pe zi. La o ploaie mai zdravănă, jumătate de oraș se inundă. Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici la anul, ci în 2020. Spitalele sunt un dezastru. Școlile sunt și ele pline de probleme. Deci, poate Gabriela Firea ar trebui să închidă definitiv Bucureștiul. Sau, și mai bine, poate ar trebui să plece ea din fotoliul de primar și să se închidă într-o mănăstire, înconjurată de icoane, așa cum îi place ei.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile