Gabriela Firea anunță că taxiurile din București vor funcționa cu bon de ordine

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
16
Tweet
sursă foto: libertatea.ro

Când vine vorba de soluții surprinzătoare, Primăreasa Gabriela Firea e Dumnezeu. Poate îți mai amintești de transportul în comun gratis pentru toți bucureștenii sau de tramvaiele suspendate. Acum a găsit și soluția pentru taximetria din București: se va face cu bon de ordine.

Firea a spus la conferința de presă de astăzi că taxiurile vor fi înşiruite la Gara de Nord, la aeroport şi în zona Centrului Vechi, iar oamenii le vor lua în baza unui bon, în ordinea în care sunt parcate maşinile. Aparent, Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, susține acest proiect.

„Ca în orice ţară civilizată, orice potenţial călător îşi ia un bon şi se înscrie la un automat şi ia primul taxi. [...] Nu vor putea intra în aceste zone decât taximetre nepoluante, taximetre bine întreţiunte şi îngrijite, taximetrişti civilizaţi, care sunt şi îmbrăcaţi civilizat, dar au şi un limbaj adecvat, cu maşinile în care să nu fie tot felul de mirosuri şi muzică neadecvată şi aşa mai departe”, a spus Firea l conferința de presă.

Îți dai seama? Asta e soluția Primăriei Capitalei în anul 2018: bonul de ordine. Nu o aplicație prin care să poți comanda la Gară, Aeroport sau Centrul Vechi taxiuri care trec prin verificările Primăriei, ca să se asigure că respectă noul regulament pentru domeniul taximetriei. Nu, pentru că e România și bonul de ordine e sfânt. O prostie, care, dacă se va aplica, va îngreuna și mai mult procesul prin care poți lua taxiuri și nu va garanta că se vor îmbunătăți condițiile din taxiurile din București.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile