Gabriela Firea vrea ca internetul din România să fie reglementat, pentru că nu înțelege nimic din lumea asta

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
150
Tweet

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a plâns luni seară, la un post de televiziune, că de când este la cârma Bucureștiului a fost amenințată de mai multe ori, chiar și cu moartea, pe Facebook şi pe alte canale de comunicare de pe internet. Din această cauză, ea spune că internetul ar trebui reglementat.

De ce se plânge tocmai acum de acest lucru? Pentru că cele mai recente ameninţări i-ar fi fost adresate în cursul zilei de luni, după anunţarea căștigătorului unei licitaţii controversate pentru autobuze RATB. Oamenii s-au supărat pentru că plătim mult pe niște autobuze turcești și, din toată afacerea, Bucureștiul pierde vreo 21 de milioane de euro. Asta pe lângă faptul că la cât de poluat este Bucureștiul, primarul ar fi trebuit să ia în considerare înlocuirea autobuzelor pe benzină și motorină cu autobuze electrice.

Mă rog, îi cerem cam mult Gabrielei Firea. Ea nici măcar nu știe că dacă este amenințată cu moartea pe internet, nu trebuie reglementat internetul, ci trebuie făcută o plângere la Poliție. Trebuie doar să fii un pic smart:

„Nu este prima dată când am primit astfel de ameninţări. La începutul mandatului mi s-a transmis că o să am eu probleme. Că mi se vor face dosare. Mi-au ameninţat familia şi copiii. Legislaţia din România nu pedepseşte astfel de atitudini. Pe internet poţi ameninţa cu moartea, cu desfigurarea, cu bătaia. Nu să cenzurăm internetul, dar nici să nu îl lăsăm aşa la voia nimănui. Trebuie reglementat", a spus Gabriela Firea.

Legislația din România pedepsește astfel de atitudini, așa se face și că Jandarmeria Română a dat amenzi pentru mai puțin lucru.

Deci, doamna Firea pur și simplu nu înțelege nimic din lumea în care trăiește. Ce e și mai grav e că este primarul celui mai mare oraș din țară și nu știe că dacă a primit amenințări cu moartea trebuie să se ducă la Poliție imediat, nu la RTV să verse lacrimi că se duc campanii de defăimare împotriva ei.

Singura campanie de defăimare și-o face singură cu astfel de declarații:

„După conferinţa de azi de la prânz după ce am anunţat că vom avea 400 de autobuze Euro 6 am primit mai multe ameninţări pe Facebook şi pe e-mail. Se revendică de ce o companie din Turcia a câştigat şi nu una din altă ţară. Primarul e ordonator principal de credite. Am fost mirată de aceste lucruri. Primarul nu face parte din comisii de licitaţie. Ar însemna o încălcare a legii să obligi un primar să dea o licitaţie cuiva. E de domeniul fantasticului. Ne interesează legalitatea şi, dacă sunt semne de întrebre, să vină instituţiile statului să verifice aceste licitaţii. Activitatea acestei comisii e mai mult decât legală. Au fost patru ofertanţi, doi din Turcia şi doi din Germania. O companie s-a descalificat în timpul procedurii. Au rămas trei companii. Să avem grijă cum mergem pe stradă, că lucrurile nu vor rămâne aşa. Să avem grijă de familie şi copii. E o campanie de defăimare a mea”, a explicat Firea.

Îi recomandăm doamnei primar să se uite la acest clip:

De asemenea, ne este suficient că vom avea autobuze turcești, nu ne trebuie și internet turcesc:

„Internet in Turkey holds a 'Not Free' ranking in Freedom House's index. Turkish government has constantly blocked websites like Facebook, Twitter, YouTube and as of May 2017, Wikipedia is currently inaccessible. According to Twitter's transparency report, Turkey leads in social media censorship.”

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Gabriela Firea primăria municipiului bucurești amenințări facebook
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde