Gabriela Firea vrea să interzică vânzările de câini și pisici în pet shop-uri și nu e o idee rea

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
38
Tweet
Sursă foto: flickr.com

E posibil ca magazinele de tip pet shop din București să nu mai vândă pisici și câini începând chiar cu acest an. Măsura este una pusă în dezbatere publică de Primăria Capitalei

Proiectul a fost publicat pe site-ul municipalității și se află în dezbatere până la 29 mai 2018. Noi sperăm că va trece și va fi adoptat chiar din acest an, pentru că acest lucru ar încuraja adopția de câini și pisici din adăposturi.

„Veritabile crescătorii de câini şi pisici s-au dezvoltat în ultimii ani, care alimentează pet shop-urile şi comerţurile similare sau site-urile de comerţ online. Din păcate, bunăstarea animalelor nu este respectată, condiţiile de păstrare, rata forţată de înmulţire (animalele fiind abandonate pe teritoriul public după ce au ajuns la capătul ciclului de înmulţire profitabilă pentru proprietari), sănătatea biologică (probleme din cauza condiţiilor insalubre de creştere) (…) Cetăţenii sunt înşelaţi în mod constant cumpărând pisici sau câini de o anumită rasă din pet shop-uri, deşi niciun câine de exemplu nu are Pedigree", se arată în expunerea de motive a proiectului aflat în dezbatere publică.

Astfel, cei ce nu vor respecta aceste prevederi ar risca amenzi între 1.000 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor fizice, şi 3.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Ce-i drept, nu este o problemă arzătoare a Bucureștiului, dar este una care ar fi bine să fie rezolvată cât mai repede.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile