Google Pixel 3 și Pixel 3 XL sunt aici, dar nu impresionează pe nimeni

Share
Tweet
Google Pixel 3 Foto: Screenshot YouTube/Made by Google

Google și-a lansat noile modele de smartphone cu care speră să detroneze Apple, dar – deși toate dotările sună bine -, Pixel 3 și Pixel 3 XL nu te lasă cu gura căscată din niciun punct de vedere.

Niciunul dintre cele două telefoane noi nu are sistem de scanare facială 3D, considerată cea mai sigură metodă de securizare mobilă, și nici senzor de amprentă montat în display. Degetul trebuie amplasat pe spatele telefonului pentru a-l debloca, la fel ca până acum. În general, nu sunt cine știe ce noutăți, doar mici îmbunătățiri pe ici, pe colo față de predecesorul său. O să vorbim mai întâi despre Google Pixel 3, pentru ca apoi să afli că Pixel 3 XL e fix același lucru, pur și simplu într-un ambalaj mai mare.

Google Pixel 3 Foto: Screenshot YouTube/Made by Google

Google a refuzat să adopte modelul popular al camerei foto duale, optând pe spate pentru una singură de 12,2 MP. În schimb, a amplasat două în față, fiecare de câte 8 MP. Una e pentru selfie-uri clasice, iar lentila convexă a celeilalte e gândită special pentru selfie-uri de grup, captând un câmp vizual larg în care să încapă cât mai multe fețe.

Marginile din jurul ecranului au fost îngustate, astfel încât display-ul să se poată întinde pe o suprafață mai mare: 5,5 inci, mai exact. Vorbim despre un ecran OLED cu rezoluția 2220 x 1080.

Difuzoarele frontale au avut parte și ele de un upgrade, iar acum cică emit sunete la un volum mai mare cu 40%.

Group selfie Foto: Screenshot YouTube/Made by Google

Spatele e acum făcut din sticlă, ceea ce eficientizează încărcarea Wireless, iar aspectul mat rezolvă problema enervantă a amprentelor.

Jack-ul audio lipsește în continuare, o decizie absolut stupidă. În schimb, telefonul vine la pachet cu o pereche de căști cu mufă USB-C, deci e un compromis cât de cât OK.

Procesorul e un Snapdragon 845 octa-core cu 4 GB RAM și frecvență de 2,5GHz. La capitolul ăsta rămâne loc de mai bine. Pentru stocarea internă ai de ales între variantele 64 GB sau 128GB, fără posibilitatea inserării unui card microSD. Ceea ce, din nou, e stupid.

Din mai multe poze făcute (aproape) simultan, ți-o recomandă telefonul pe cea mai reușită Foto: Screenshot YouTube/Made by Google

Google Pixel 3 XL are dotări identice cu frate-său mai mic, singurele diferențe notabile fiind la display și baterie. Ecranul modelului XL e un OLED de 6,3 inci cu rezoluția 2.190 x 1.440, iar capacitatea bateriei e 3.450 mAh (față de 2.915 mAh, cât are Pixel 3).

Prețurile sunt de departe cel mai mare minus. Pixel 3 în varianta 64 GB pornește de la 860 euro (4.010 lei), iar varianta de 128 GB ajunge până la 960 euro (4.476 lei). La Pixel 3 XL chiar ajungi să te crucești: versiunea 64 GB costă tot 960 euro (4.476 lei), dar pentru cea „spațioasă” de 128 GB trebuie să scoți din buzunar 1.060 euro (4.943 lei). Repet ce am spus în cazul noilor iPhone-uri: de banii ăștia, mai bine îți iei un laptop de gaming bun.

În ciuda îmbunătățirilor, internauții nu s-au lăsat impresionați de cea mai recentă lansare Google. Nemulțumirea generală e că diferențele față de Pixel 2 sunt insignifiante și irelevante, motiv pentru care noile modele nu-și merită banii. „Eu am un Pixel 2 și o să aștept în continuare Pixel 4, pentru că nimic nu s-a schimbat cu adevărat, ceea ce mă face foarte furios. Bad job, Google”, scrie un user pe YouTube.

Google Pixel 3 și Google Pixel 3 XL ajung pe rafturile magazinelor din Europa pe 2 noiembrie. Te-a convins vreunul?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile