Guvernul chinez se teme de ursuleți de pluș: noul film Winnie the Pooh, interzis în toată țara

Share
13
Tweet
Xi Jinping și Winnie the Pooh. Seamănă? Foto: wikipedia.org/wiki/Xi_Jinping / Screenshot YouTube

Ursulețul obsedat de miere a devenit un simbol al mișcării de rezistență în China, pentru că seamănă cu liderul comunist Xi Jinping.

Christopher Robin”, noul film Disney în care Ewan McGregor și Winnie the Pooh sunt BFFs, a primit un „NU” hotărât din partea autorităților chineze. Proiectarea filmului e interzisă în toată țara, deși nu s-a anunțat niciun motiv oficial pentru refuz. Sursele The Hollywood Reporter spun că de vină sunt meme-urile care fac mișto de Președintele Xi Jinping, comparându-l cu ursulețul Winnie.

Totul a început în 2013, cu o vizită a lui Xi la Casa Albă. O poză făcută atunci cu liderul comunist mergând alături de Barack Obama a ajuns virală pe net după ce a fost lipită de un desen cu Winnie the Pooh și Tigger plimbându-se identic.

Foto: ansa.it/sito/notizie/mondo/asia/2018/08/05/offende-xi-cina-censura-winnie-the-pooh_2e1c6743-dbaa-49b6-a66c-ae96eb4afba0.html

Comparațiile au continuat și după alte întâlniri oficiale, cum a fost cea dintre Jinping și prim-ministrul japonez Shinzo Abe. Fața pleoștită a lui Abe i-a dus automat pe ilustratori cu gândul la măgarul depresiv Eeyore, iar Jinping a rămas același Winnie the Pooh.

Foto: allthatsinteresting.com/china-blocks-winnie-pooh

Secretarul General al Partidului Comunist nu știe de glumă, așa că a interzis postarea oricăror meme-uri în care lumea râde de el, de silueta lui sau de fața lui de ursuleț pufos. Începând din iulie 2017, orice poză cu Winnie the Pooh e ștearsă automat de pe rețelele sociale chinezești.

Deci nu-i de mirare că Disney va trebui să-și proiecteze noul „Christopher Robin” oriunde altundeva decât în China. Comuniștii au prins fobie de ursul galben și nu suportă să-l mai vadă nici măcar în varianta CGI, pe marele ecran, alături de Ewan McGregor. Chiar dacă nimeni nu pronunță numele lui Jinping în film, liderul chinez e paranoic: a ajuns să se asocieze singur cu Winnie. Ironic, nu?

Bine, dacă-l întrebi pe el, o să-ți spună că altul e motivul interzicerii lui „Christopher Robin”. Chinezii au o lege dubioasă care permite difuzarea în cinema a CEL MULT 34 de filme străine în fiecare an. Jinping o să spună că a refuzat „Winnie the Pooh” ca să poată vedea, în schimb, Misiune Imposibilă 6. Sau orice altceva care apare anul ăsta. Îl crezi?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile