Ideologia partidului lui Cioloș, Mișcarea România Împreună: „Politicianul nu trebuie să fie porc”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Vlad Voiculescu // sursă foto: facebook.com/VladVasileVoiculescu

În 48 de ore de la anunțul că Dacian Cioloș și-a lansat partidul Mișcarea România Împreunăm, 30.000 de oameni și-au anunțat susținerea, majoritatea dorind să devină membri de partid.

Asta cu toate că noul partid a fost criticat pentru faptul că Dacian Cioloș a refuzat să ia în brațe o ideologie, să se pronunțe dacă este vorba de o formațiune de dreapta, de stânga, de centru dreapta, de centru stânga etc.

Chiar dacă această critică este oarecum justificată, în România nimeni nu ține cont de ideologie. PSD-ul e de stânga doar cu denumirea, pentru că în realitate este cu totul altceva, numai de stânga nu. PNL-ul se declară de dreapta, dar, la fel, am văzut de-a lungul timpului că și la liberali ideologia adevărată e, ca la PSD, tot cea a adăpatului din banul public și nimic mai mult.

Și atunci, ce mai contează dacă MRÎ se declară de dreapta sau de stânga? Până la urmă, din ce am văzut până acum, atât la Dacian Cioloș, cât și la miniștrii săi tehnocrați, e că ideologia lor ar fi că „politicianul nu trebuie să fie porc” - așa cum a spus și Vlad Voiculescu într-o postare pe Facebook.

Pentru România nu e puțin lucru. Mulți tineri se țin departe de politică tocmai pentru că aceasta a devenit o mocirlă și omul politic s-a transformat într-un porc politic.

Fostul ministru al Sănătății a și scris că „miza principală pentru următorul an va fi asta: implicarea oamenilor buni, a celor care au stat deoparte până acum, în politică!”

Deci, până când Cioloș se va decide dacă se așează mai la stânga sau mai la dreapta, puntem considera că ideologia MRÎ este asta „Politicianul nu trebuie să fie porc”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile