SF sau realitate? În curând, Facebook ar putea să-ți prezică viitorul

Share
Tweet
facebook Foto: pixabay

Facebook deține confidențialitatea noastră, pe care i-am dat-o în mod voluntar cu un singur click.

Prin urmare, nu există niciun motiv să credem că informațiile pe care le are despre noi nu pot face imposibilul. Noul algoritm Facebook ar putea să ne prezică viitorul.

Inteligența artificială crește tot mai mult în fiecare an. Într-un fel, suntem sclavii tehnologie. Dar, există încă idei noi care par a fi destul de nerealiste la prima vedere, însă contrariul poate fi adevărat.

Cu toate astea, niciunul dintre noi nu înțelege (sau ignoră) riscul pe care îl aduce o cantitate mare de informații publice.

Facebook știe prea multe despre noi, este evident pentru toată lumea. Orice mesaj trimis utilizând un set de platforme (inclusiv Instagram și WhatsApp), oferă toate detaliile de contact, site-urile pe care le vizităm, apartenența politică, convingerile religioase, orientarea sexuală sau hobby-uri. Și asta din cauza informațiilor la care compania are acces.

În viitorul apropiat, Facebook ar putea să te urmărească și să-ți descrie rutina zilnică – unde mănânci, unde și cu cine îți bei cafeaua sau când te culci.

O cerere de brevet depusă de Facebook se referă la explorarea trăsăturilor de personalitate pe care compania le-ar putea analiza în funcție de activitatea ta online.

Algoritmul ar putea să spună și dacă ești un extrovertit sau introvertit, conservator sau deschis, stabil emoțional și așa mai departe. Totul se va baza pe textele tale și pe like-uri pe care le dai.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile