În România faci pușcărie dacă închiriezi un apartament

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
37
Tweet
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Dacă ai o proprietate pe care o închiriezi, un apartament, o garsonieră, și o faci pe nașpa, fără acte, poți face pușcărie dacă chiriașul te dă în gât la poliție. Există deja un precedent în acest sens. Iată despre ce este vorba.

Un bărbat de 43 de ani din Brăila a fost găsit vinovat de evaziune fiscală pentru suma fabuloasă de 72 de lei și va merge la pușcărie. Evaziunea a fost săvârșită prin închirierea unei garsoniere fără acte. Chiar dacă a achitat datoria de 72 de lei către ANAF, Ştefan Laurenţiu Norocea a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare.

E și o telenovelă la mijloc. Brăileanul și-ar fi închiriat garsoniera, anul trecut, contra sumei de 550 de lei pe lună (fără acte) unei femei. Femeia s-a mutat în garsonieră, dar după doar o lună s-a împăcat cu bărbatul de care se despărțise și de la care se mutase. Astfel că aceasta a vrut să plece din chirie și să-i fie restituită garanția. Proprietarul a refuzat. Femeia l-a reclamat la poliție.

Pedeapsa propriu-zisă pentru închirierea fără acte a unei garsoniere a fost de opt luni de închisoare, dar bărbatul mai avea o condamnare de 1 an de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, aplicată în anul 2015 de o instanţă din Galaţi, pentru refuzul sau sustragerea conducătorului auto de la prelevarea de mostre biologice.

Astfel, Tribunalul Brăila a dispus, potrivit legii, revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere, rezultând astfel, pedeapsa de 1 an, 2 luni şi 10 zile de închisoare.

Oricum, concluzia rămâne: închiriezi un apartament fără acte, poți face 8 luni de pușcărie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile