Firea ia bani de la consolidarea clădirilor cu risc seismic ca să dea încă 10 milioane de lei la Catedrala Neamului

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
11K
Tweet
sursă foto: Libertatea.ro

Gabriela Firea va rămâne în istoria Bucureștiului ca primarul care a dat cele mai multe pomeni din bani publici către BOR.

După ce a tot turnat bani în biserici și în Catedrala Mântuirii Neamului, aflăm că bugetul Primăriei Capitalei pe anul acesta va fi rectificat, urmand ca încă 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) să fie alocate pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului.

Așa cum scrie și Roxana Wring, de la USR, cele 10 milioane de lei puteau avea o întrebuințare mai bună: „Cred că se puteau găsi întrebuințări mai bune pentru cele 10 milioane de lei pe care Gabriela Firea vrea să le dea suplimentar la Catedrală. Cu 10 milioane puteau fi cumpărate 50 de locuințe sociale, 10 autobuze noi sau puteau fi recuperate și reabilitate cel puțin 5 monumente de patrimoniu.”

De asemenea, dacă inițial în bugetul pe anul 2018 fuseseră alocați 45,5 milioane de lei către biserici, prin rectificarea bugetară ce va fi supusă votului consilierilor generali, Primăria Capitalei va acorda încă 18 milioane de lei lăcașelor de cult, ajungând la suma de 65,5 milioane de lei.

Ce contează că și anul trecut Catedrala Mântuirii Neamului a primit 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primăria Capitalei și 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adaugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Patriarhia Română vrea să sfințească construcția mamut în luna noiembrie, iar Firea știe că dacă tot toarnă bani publici în buzunarul BOR va fi invitată să facă baie de mulțime, ceea ce înseamnă și popularitate în ochii credincioșilor

Și mai absurd este că în această rectificare bugetară se taie bani destinate unor chestii vitale, cum ar fi Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic - se iau de acolo peste 4,8 milioane de lei.

Cu alte cuvinte, în loc să se dea mai mulți bani ca să nu se facă Bucureștiul praf la primul cutremur, se iau bani de acolo și se dau pentru ca bucureștenii să aibă unde să se roage pentru victimele unui potențial cutremur.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile