Iohannis a pedalat prin București pentru unitate între românii de toate felurile

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
752
Tweet
sursă foto: facebook.com/klausiohannis

Astăzi, Președintele României s-a urcat din nou pe bicicletă și a pedalat puțin prin București, într-un gest simbolic, pentru unitate între românii de toate felurile.

E un gest mic, dar printre puținele de normalitate pe care politicienii din această țară le fac, fără Stat Paralel, fără Soroș, fără invenții penibile menite să-i dezbine pe oameni.

Mesajul lui Iohannis a sunat astfel: „Noi, cei de aici, suntem în viaţa normală oameni foarte diferiţi, cu meserii diferite, cu preocupări diferite, cu hobby-uri diferite, dar iată că am găsit un punct comun – ne place să mergem pe bicicletă. Se creează o unitate. Ce bine ar fi ca acum, la 100 de ani după ce ne-am unit, să ajungem la unitate. Ar fi senzaţional şi participarea mea o dedic şi acestui deziderat – să se creeze mai multă unitate între noi”.

Simplu și frumos.

Iohannis a fost invitat la starul marșului pe bicicletă „Pedalăm pentru România”, cel mai mare marș pe bicicletă dedicat Centenarului Marii Uniri. În jur de 250 de biciclişti amatori, au plecat din patru oraşe din România, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Marșul va trece prin zeci de localităţi de pe un traseu de 500 de km.

Și de această dată, Iohannis a făcut apel către administrații pentru încurajarea bicicliştilor. El a declarat următoarele:

„Cred că administraţiile ar face bine să acorde un pic mai multă atenţie bicicliştilor. Se lucrează la unele piste, este adevărat, dar e nevoie de mult, mult mai mult şi este nevoie de ceva ce poate apare, sunt semne bune, şi anume respectul în trafic”.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile