Ion Țiriac și-a dat cu părerea despre Serena Williams și acum ne crapă obrazul

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
18
Tweet
Sursa foto: es.m.wikipedia.org

Nu de puține ori, Ion Țiriac și Ilie Năstase ne-au arătat că sunt făcuți din același material, unul plin de sexism, misoginism și, pe alocuri, și rasism. În plus, cei doi par că au o obsesie pentru Serena Williams.

Dacă anul trecut Ilie Năstase ne-a făcut de râs cu afirmațiile rasiste despre copilul nenăscut al Serenei Williams, a venit rândul lui Țiriac să o jignească pe Serena pe față și total gratuit.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Bild, Ţiriac s-a plâns de faptul că jucătoarele de tenis aduc doar 25% din veniturile competiţiei mixte pe care o organizează la Madrid, Masters 1.000 în circuitul ATP şi Premier Mandatory în cel WTA. Astfel, românul s-a arătat împotriva premiilor egale la masculin şi feminin. Și, bineînțeles, a dat vina pe „corectitudinea politică”.

„Asta se întâmplă când amesteci afacerile cu politica. Organizez turneul de la Madrid cu aceleaşi premii la masculin şi la feminin. Dar veniturile de la feminin sunt 25 la sută. Aceasta este realitatea. Băieţii mă întreabă: 'Ion, cât timp mai plăteşti fetele din banii mei?'”, a declarat Ţiriac.

Țiriac nu s-a oprit aici, el a dorit să aducă și o jignire directă Serenei Williams.

Pentru că s-a plâns şi de faptul că tenisul feminin nu prea are personalități importante, reporterul i-a amintit de Serena Williams, un adevărat fenomen al tenisului feminin.

Însă, Ţiriac a răspuns: „Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme. Aş vrea altceva pentru tenisul feminin.

Vorbele lui Țiriac nu au trecut neobservate de Serena, într-un amplu material din New York Times ea a declarat că afirmațiile lui Țiriac sunt mai mult despre tenisul feminin, decât despre ea.

„Mă voi certa cu el, credeţi-mă! Este un comentariu ingorant şi unul sexist şi poate că el este un om ignorant”, a declarat Serena Williams.

De asemenea, jucătoarea americană a anunțat și că nu e sigură că va mai participa la turneul de la Madrid, organizat de Țiriac, deși a fost confirmată pe lista de start.

„La Roma și la Roland Garros voi merge sigur, dar la Madrid nu sunt așa sigură...", ar fi spus Serena, potrivit Tennis World Italia.

Din toată această treabă nu putem decât să tragem concluzia că legendele tenisului românesc îmbătrânesc foarte urât și ar face bine să nu-și mai facă publice părerile ancorate în mentalități depășite și urâte.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile