iPhone X vs. gemeni identici: cum se descurcă controversatul Face ID

Share
16
Tweet
Foto: youtube.com - Mashable

Să vedem dacă iPhone X e chiar așa atent la detalii pe cât promit cei de la Apple. Asta e provocarea supremă pentru noul sistem de recunoaștere facială.

Încă de la prezentarea oficială a lui iPhone X, lumea a început să facă mișto de funcția Face ID și să se îndoiască de acuratețea ei. Pe lângă „Mă va recunoaște telefonul și după ce mă bărbieresc?”, una dintre principalele temeri era diferențierea între gemeni identici.

Acum că iPhone X a ajuns oficial în magazine, putem afla un răspuns clar. Cei de la Mashable au testat Face ID pe două perechi de gemeni identici, ca să lămurească situația o dată pentru totdeauna. Un geamăn își înregistra fața pe telefon, lăsându-se scanat din toate unghiurile, după care celălalt îi lua iPhone X-ul și încerca să-l deblocheze cu propria figură.

Se pare că celebrul Face ID nu-i chiar așa atent la detalii pe cât ne-am fi dorit. iPhone X nu a observat nicio diferență între gemenii identici, astfel că fiecare a reușit să-i deblocheze telefonul celuilalt printr-o simplă privire. În repetate rânduri. „Am intrat! O să-ți citesc toate SMS-urile”, glumește unul dintre ei.

Apple a tot lăudat Face ID spunând că șansele să fie păcălit sunt de unu la un milion. Metoda asta de securizare a fost prezentată ca fiind mult, mult mai sigură decât Touch ID, adică scanarea amprentei. Șansele ca Touch ID să dea chix sunt de 1 la 50.000, deci – statitic vorbind – Apple are dreptate. Practic, se pare că acel „1 la 1.000.000” e o minciună.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile