Jandarmeria Română își cumpără armament de 2 milioane de euro, pentru că a rămas fără, în urma „măcelului” din 10 august

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
82
Tweet
sursă foto: Libertatea.ro // Dumitru Anghelescu

În luna iunie Jandarmeria Română își cumpăra 1800 de grenade, a cheltuit atunci cam 100.000 de euro. Grenadele le-au „cheltuit” pe 10 august, rănind sute de persoane care protestau pașnic.

Violențele din acea seară sunt anchetate de Parchetul Militar, dar Jandarmeria nu este deloc transparentă și încearcă să pună cât mai multe bețe în roatele acestei anchete.

De exemplu, cantitatea de gaze folosite de Jandarmerie în noaptea de 10 august a fost secretizată. Probabil au folosit o cantitate atât de mare că le e și lor rușine. O cantitate atât de mare încât acum trebuie să facă din nou cumpărături în valoare de 2 milioane de euro.

În august, Direcția de Jandarmi a Municipiului București a anunțat organizarea a cinci licitații publice pentru achiziționarea de echipamente de protecție, artilerie, pistoale cu gaz și arme de foc. Cumpărăturile pe care le va face Jandarmeria vor fi de aproximativ 2.000.000 de euro.

Da, ai citit bine. Printre licitațiile organizate de Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, conform Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP), se gășește și una pentru arme de foc, în valoare de 1.980.000 lei. De ce are Jandarmeria nevoie de arme de foc?

La protestul Diasporei, Jandarmeria nu doar că a acționat în forță folosind gaze lacrimogene, tunuri cu apă și violența fizică excesivă, dar a trimis în mulțime și jandarmi înarmați cu arme de foc, unuia dintre ei fiindu-i furată arma de un protestatar. Doar o minune a făcut ca acea noapte să se încheie fără morți. Și totul din cauza iresponsabilității Jandarmeriei Române: trimiți oameni nepregătiți în mijlocul unei mulțimi furioase, pe care ai gazat-o ore în șir, cu arme de foc asupra lor...

Așa că, armele de foc nu sunt deloc o idee bună atunci când vine vorba de Jandarmeria Română. N-ai cum să nu te întrebi: Ce urmează la următoarele proteste? Focuri de armă în loc de lovituri de pulan?

De asemenea, așa cum s-a dovedit și în trecut, când Jandarmeria face astfel de cumpărături se pregătește să le și folosească cu exces de zel la următoarele proteste / manifestații.

Deci, probabil că ni se pregătește ceva.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile