Jandarmeria, rușinea României - abuzuri peste abuzuri la protestele împotriva „stăpânului Dragnea”

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
42
Tweet
sursă foto: captură Facebook.com

Jandarmeria Română este o rușine a acestei țări. Ea nu acționează niciodată în interesul cetățeanului, ci doar în interesul stăpânului care latră ordine. Se vede acest lucru la fiecare protest îndreptat împotriva puterii.

S-a văzut și ieri, la protestul din Piața Victoriei, când jandarmii n-au făcut doar exces de zel, dar și foarte multe abuzuri. Poza de mai jos este extrem de grăitoare: un protestatar cu un tricou pe care scrie „Fără penali” îngenuncheat și încătușat de jandarmi, „sclavii lui Dragnea”, cum le-au spus oamenii din Piață.

Nu este deloc o coincidență că jandarmii s-au comportat așa, având în vedere faptul că un parlamentar PSD a fost hăituit ieri de mai mulți protestatari supărați pe Noul Cod de Procedură Penală, dar din cauză că Dragnea și Tăriceanu au fost apostrofați și huiduiți pe holurile Parlamentului.

Din Piața au fost ridicați și jurnaliști incomozi, cum e Paul Arne Wagner, cel care a făcut un documentar despre Teleormanul lui Dragnea, în care oamenii de acolo spun cum Dragnea a distrus întregul județ.

La proteste, deși au fost pașnice, au fost aduse „țestoasele” și jandarmi agresivi, care au ridicat mai mulți protestatari și i-au băgat în dube, în încercarea de intimidare și de evacuare a Pieței Victoriei cu forța.

E clar că ordinele de a proceda astfel au venit de la nivel înalt, de la Carmen Dan, ministrul de Interne, având în vedere că secretarul de stat al PSD, Marian Neacșu, înainte de a intra în biroul lui Dragnea, a spus: „Cred că oriunde, oriunde în lumea civilizată, s-ar fi întâmplat așa ceva, îi luau cu dubele de aicea. Este inadmisibil ca în Parlament să se întâmple așa ceva”, iar Dan a spus la ieșirea din sala de plen: „Încă nu i-au luat pe ăştia de aici?”.

Iată și o filmare cu săltarea jurnalistului german:

Disperarea jandarmilor se vede și din cele scrise de Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, care a fost în Piață și s-a aflat la un pas de a fi săltat și el.

Printre abuzurile comise de jandarmi se numără și faptul că au folosit spray-uri cu piper împotriva protestatarilor, deși nu era deloc cazul.

Vezi și cum intră „țestoasele” în mulțime și încep să selecteze pe cine să bage în dubă, doar așa, pentru că pot.

De asemenea, dubă Jandarmeriei a atins mai mulți protestatari atunci când a plecat.

Dacă te-au revoltat cele întâmplate ieri, vezi că e protest și azi.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile