Jandarmeria Română vrea să-i ceri voie când plănuiești să ieși la alergat în grup

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
39
Tweet
Sursă foto: aquachara // Unsplash
Sursă foto: aquachara // Unsplash

Pe zi ce trece, Jandarmeria Română devine din ce în ce mai antipatică și ne face să trăim cu impresia că această instituție a Statului are misiunea de a ne face viața mai grea, dacă nu chiar insuportabilă - a se vedea cum au bătut și gazat românii care protestau pașnic pe 10 august.

Cea mai nouă absurditate marca Jandarmeria Română e că, dacă vrei să alergi prin parc / oraș în grup, cu prieteni sau alți pasionați de mișcare, trebuie să ceri voie. Altfel, bineînțeles, te poți trezi cu amendă.

Și asta chiar dacă în Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, articolul 3 spune așa: „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum și cele care se desfășoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.”

Treaba asta i s-a întâmplat unui tip din Sfântul Gheorghe, care organizează constant alergări în grupuri de peste 20 de persoane:

„Ieri am fost sunat de Inspectoratul Județean de Jandarmi, că nu am depus cerere pentru organizarea manifestării / adunării publice / pe domeniul public? Este o legislație care să excludă aceste evenimente (alergări în grup) din lista celor care au nevoie de cerere & audiență în comisia de autorizare a adunărilor publice?”

Sursă foto: captură Facebook

Deci, încă o dovadă că trăim în România lui George Orwell...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile