Jandarmeria va asigura paza la metroul din București, de gazare se ocupă deja Metrorex

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
18
Tweet
Sursa foto: Dragoș Sasu Vulvara/Libertatea

Gata, se poate spune că „Jandarmeria apără hoția” și în subteranul Capitalei. Camera Deputaților a adoptat modificarea Legii de Înființare a Jandarmeriei Române și a dat undă verde ca asigurarea serviciilor de pază și protecție la Metrorex SA să fie făcute pe viitor de jandarmi.

Voiam să fac gluma proastă cu: „jandarmi o să poată să-i gazeze pe bucureșteni și în timpul călătoriilor cu metroul”, dar acest lucru îl face deja Metrorex, după cum bine au arătat cei de la Libertatea.

Revenind la paza metroului din București, în termen de 30 de zile se va aproba prin Hotărâre de Guvern modul în care se va implementa prevederea legislativă menționată, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Hotărârea de Guvern va reglementa asigurarea pazei și protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor aparținând Metrorex SA, cu efective de jandarmi. Deci, scăpăm de pensionarii de la Scorseze (sau ce firmă obscură mai asigura paza la metrou) și dăm de jandarmi.

Practic, România se transformă în Stat Jandarmeresc. Jandarmii asigură asigură ordinea publică, asigură paza deminitarilor (PSD-ului nu-i mai place SPP-ul), iar acum și a subteranului.

Practic, te poți simți mai în singuranță cu jandarmi în metrou, pentru că măcar teoretic sunt mai bine pregătiți ca amărâții pe care- vedem acum plimbându-se prin vagoanele de metrou. Însă, în același timp te poți simți mai în nesiguranță, pentru că am văzut de nenumărate ori că jandarmii nu se sfiesc să facă abuzuri de toate felurile, de la amenzi nejustificate, la bătăi aplicate sălbatic și la fel de nejustificat.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile