Primul joc video care va fi prescris de medici pentru tratarea copiilor cu ADHD

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
13
Tweet
Sursă foto: flickr.com

Un joc video va putea fi prescris de medici în locul medicamentelor pentru tratarea copiilor cu ADHD. Akili Interactive Labs a anunțat că se află în ultimele stadii de dezvoltare a unui asemenea joc video și că primele obiective au fost deja atinse.

Un studiu a fost efectuat pe 348 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, diagnosticați cu ADHD, și s-a constatat că cei care s-au jucat timp de patru săptămâni au înregistrat îmbunătățiri semnificative. De-a lungul studiului au fost măsurate atenția și controlul inhibator, în paralel fiind observați copiii cărora li s-a oferit un alt joc video.

Următorul pas pentru companie este să trimită jocul video spre aprobarea în scopuri medicale la Administrația pentru Alimentație și Medicamente din America.

Cu toate acestea, chiar dacă jocul celor de la Akili va fi aprobat pentru uz medicinal, rămâne de văzut dacă doctorii și asiguratorii vor accepta acest produs ca metodă de tratare a ADHD, în detrimentul medicamentelor.

În paralel, Akili cercetează și dacă o versiune similară a aceluiași joc poate trata eficient adulții care suferă de depresie, dar și dacă acest tip de tehnologie poate fi folosit în tratarea autismului sau în ameliorarea simptomelor pacienților cu screloză multiplă.

În orice caz, se pare că acesta este viitorul medicinei.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile