Kendrick Lamar a chemat o fană albă pe scenă și a oprit-o în clipa în care ea a cântat versuri care conțineau cuvântul "nig**"

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
70
Tweet
Kendrick

Kendrick Lamar este un artist foarte talentat și n-ar trebui să aibă nimeni niciun dubiu în ceea ce privește acest aspect.

L-am văzut live și m-a impresionat foarte tare prin munca pe care o face, iar la nivel mondial, arta lui a fost recompensată cu un premiu Pulitzer.

Însă nu despre asta vreau să vorbesc acum, ci despre cea mai recentă știre în care a fost implicat numele lui - invitat în cadrul Alabama’s Hangout Music Festival, Lamar a chemat o fană pe scenă pentru a cânta împreună piesa "m.A.A.d City".

Fana a fost de culoare albă, iar piesa conține versuri precum:

"Man down

Where you from, nigga?"

"Fuck who you know, where you from, my nigga?"

"Where your grandma stay, huh, my nigga?"

"This m.A.A.d city I run, my nigga"

Boon, în clipa în care tânăra pe nume Delaneya a fost luată de val și a început să cânte versurile, Kendrick a întrerupt-o, după ce mulțimea prezentă la show și-a arătat nemulțumirea față de cele scoase pe gură de femeie.

Kendrick: "You gotta bleep one single word, though"

Delaneya: "I’m used to singing it the way you wrote it".

Tânăra a mai cerut o șansă de la artist și după ce a doua încercare nu a mers ca la carte, Lamar a scos-o de pe scenă și a continuat show-ul.

Nu sunt aici pentru a discuta black culture și black words, însă pot spune că un astfel de moment m-a revoltat. De ce-ai adus o albă pe scenă pentru a cânta o piesă care conține cuvântul "nigga"?

De ce, dacă muzica este universală și milioane de oameni de pe tot globul o ascultă, iar tu ai astfel de versuri, unii nu le pot cânta?

Adică trebuie să ne autocenzurăm, deși vorbim despre VERSURI? De ce?

Și hai să nu ne ducem în istorie și la toate nedreptățile la care este supusă comunitatea celor de culoare, deoarece nu despre asta e vorba.

Una e să te vezi un un prieten de culoare și să-i spui "heeey, nigga", când tu ești alb, și alta este să cânți versurile unei piese!

Altfel, mi se pare că discriminarea se face invers și de fapt nu asta este ideea - muzica nu este adresată exclusiv unei comunități și nu te poți aștepta ca toți oamenii care nu sunt de culoare de pe acest pământ să nu cânte versurile așa cum sunt scrise.

Nu cred că biata Delaneya a avut vreo intenție de a jigni pe cineva, iar Lamar, ca artist, ar fi trebuit să realizeze acest lucru, în primul rând.

Poate soluția ar fi ca oamenii de culoare să nu mai folosească ei acest termen (nigga) în toate piesele pe care le fac, dacă vor să transmită un mesaj cu privire la el și nu să cenzureze pe cei care cântă niște versuri de-ale lor.

Hai să începem de aici și să facem o diferență clară între un discurs sau o conversație în care white people folosesc astfel de cuvinte ca și cum ar avea vreo ideea despre ce înseamnă și un context în care pur și simplu cânți niște versuri, pentru că ești prins de muzică.

Tu ce părere ai?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile