Liviu Dragnea ne amenință din nou cu referendumul Inchiziției pentru Familie

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: wikimedia

O dată la câteva luni, Liviu Dragnea scoate din dulap referendumul pentru redefinirea familiei. În trecut a anunțat cu seriozitate organizarea acestui referendum de cel puțin 3-4 ori. Pentru Liviu Dragnea e foarte periculos că în Constituți României nu e specificat faptul că familia e formată din bărbat și femeie. Asta era problema României, de asta nu merg lucrurile cum trebuie pe meleagurile mioritice.

„La începutul lunii septembrie, sigur o să discutăm în coaliție, o să discut și cu colegii mei din Senat și în partid, dar eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanșarea referendumului în sensul dorit de acei 3 milioane de cetățeni care au semnat acea inițiativă. Referendumul poate fi organizat la sfârșitul lunii septembrie, pe 30, ultima duminică din septembrie, sau prima duminică din octombrie. Vom avea o discuție și cu Guvernul, pentru că oricum se va organiza referendumul, deci trebuie să prindem în buget banii pentru organizare”, a declarat Liviu Dragnea, conform Digi24.

Anunțul făcut de Dragnea pică cum nu se poate de prost și reprezintă încă o sfidare a Uniunii Europene, dar și a Curții Constituționale.

Îți reamintim că deciziile Curții de Justiție a Uniunii Europene și ale Curții Constituționale din România recunosc explicit viața de familie a cuplurilor de același sex, în cazul specific al cetățenilor europeni care își exercită dreptul lor la liberă circulație, așa cum sunt Adrian Coman și Clai Hamilton.

Cei de la Asociația Accept scriu că „reprezentanții Comisiei Europene au început deja să analizeze în ce măsură legislația statelor membre respectă dreptul comunitar privind libera circulație, și modul în care țări ca România, Polonia sau Bulgaria limitează recunoașterea vieții de familie a acestor cupluri. O familie recunoscută ca familie în contextul dreptului la rezidență este absurd să fie tratată ca inexistentă la bancă, spital sau când vine vorba de moștenire. Parlamentul trebuie să rezolve această situație, prin reglementarea parteneriatului civil. Referendumul este mai inoportun decât a fost vreodată: în pragul asumării președinției Consiliului Uniunii Europene, ignorăm decizii CJUE și organizăm, cu susținerea financiară a guvernului, o campanie națională care instigă la ură împotriva comunității LGBTI și a celorlalte familii care nu sunt bazate pe căsătorie? Cine aruncă primul piatra și cine măsoară impactul unei astfel de campanii? La 100 de ani de Marea Unire încurajăm prin referendum marea dezbinare națională? Responsabilitatea întregii clase politice este să asigure protecție legală pentru viața de familie a cuplurilor de același sex și să nu mai folosească comunitatea LGBTI ca țap ispășitor pentru problemele familiilor din România, sau pion în jocurile politice dintre palate. Drepturile omului sunt deasupra competiției politice și trebuie respectate indiferent de ideologie și credințe personale, pentru că intră în sfera valorilor europene pe care ni le-am asumat ca țară și cetățeni atunci când am decis să facem parte din Uniunea Europeană.”

Având probleme cu legea și fiind presat din toate părțile, Liviu Dragnea nu face decât să mai scoată încă o dată o fumigenă. Una care ne va costa foarte mult, atât ca imagine, dar și financiar, pentru că un referendum la nivel național va costa câteva milioane bune de euro.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile