UBER Fight Club de Timișoara - Mai mulţi taximetrişti s-au bătut cu şoferii aplicației de carsharing

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: pixabay.com

În Timișoara au început bătăile între taximetriști și șoferi de Uber. Cel mai recent scandal a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în parcarea unui mall din Timişoara, unde cinci şoferi de la Uber ar fi agresat un taximetrist.

Taximetriştii nu s-au lăsat mai prejos, alertaţi prin staţie de cel agresat, s-au strâns în număr mare și au plecat la vânătoare, prinzând și cotonogind trei dintre şoferii de la Uber.

Ceilalţi doi şoferi au fost urmăriţi pe străzile Timişoarei, au fost prinși și bătuți și ei. Poliția a aflat de scandal și s-a implicat, reușind să pună mâna pe mai multe persoane implicate.

Însă, la scurt timp, a izbucnit un alt incident, de această dată în zona Pasajului Jiul. Un alt taximetrist ar fi fost agresat de câţiva şoferi de la Uber, potrivit polițiștilor care au intervenit pentru a calma spiritele.

„În noaptea de 27 spre 28 ianuarie, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de către mai multe persoane cu privire la faptul că în parcarea unui mall de pe raza municipiului Timişoara mai multe persoane ar fi fost agresate de către taximetrişti. La faţa locului s-a intervenit de urgenţă cu mai multe echipaje şi cu luptători din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi efectuează cercetări în vederea stabiliri cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului”, a declarat, duminică dimineaţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu.

Din aceste bătăi, tot mai frecvente, nu are nimeni de câștigat, doar de pierdut: șoferii bătăuși se aleg cu amenzi sau dosare penale, clienții ambelor servicii sunt puși în pericol, iar în urma lor nu o să dispară nici taximetria, nici aplicațiile de carsharing. Vinovații principali pentru toate aceste scandaluri sunt autoritățiile care refuză realitatea și nu trec la reglementarea și taxarea aplicațiilor de carsharing, lasându-le să existe la limita legalității și alimentând frustrările taximetriștilor, care simt că-și pierd pe nedrept clienții.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile