Luxemburg se pregătește să legalizeze consumul recreațional de marijuana

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
130
Tweet
sursă foto: businessinsider.com.au
sursă foto: businessinsider.com.au

Coaliția care va prelua guvernarea în Luxemburg a confirmat că va legaliza consumul recrațional de marijuana, asta după ce în luna iunie a acestui an a fost legalizată marijuana medicinală.

Planul de legalizare a marijuanei recreaționale face parte din programul de guvernare pe următorii 5 ani ai coaliției aflată la putere.

Astfel, Luxemburg va deveni prima țară din Uniunea Europeană care va legaliza complet consumul de marijuana, alăturându-se celorlalte două țări care au mai făcut acest lucru: Uruguay și Canada. În Cehia, Portugalia sau Olanda marijuana recreațională e doar dezincriminată sau tolerată.

Însă, vestea nu e bună decât pentru cetățenii Luxemburgului, pentru că marijuana recreațională nu va fi valabilă și pentru turiști. Cu toate acestea, când acest lucru se va întâmpla, va trimite un semnal puternic întregii Uniuni Europene.

Oricum, nimic nu e bătut în cuie, deoarece există voci în coaliție care susțin că legalizarea marijuanei recreaționale ar trebui să o facă accesibilă și turiștilor adulți, indiferent de naționalitate, pentru că dacă aceștia pot cumpăra alcool în Luxemburg, nu înțeleg de ce nu ar putea cumpăra și marijuana. O gândire sănătoasă!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile