Marijuana va deveni mai populară decât băuturile răcoritoare, în anul 2030

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
37
Tweet
Marijuana

Legalizarea marijuanei este o afacere extrem de profitabilă, iar motivul este unul foarte simplu: lumea iubește această plantă.

De exemplu, americanii o iubesc atât de mult încât se preconizează că industria legală de marijuana din State va avea vânzări de 75 de miliarde dolari în 2030. Adică o cifră egală cu piaţa de băuturi răcoritoare din SUA în 2017. Acest lucru a fost scos la iveală de firma de cercetare de piaţă Cowen & Co.

De asemenea, dacă mai pui în balanță faptul că băuturile răcoritoare sunt din ce în ce mai nepopulare, din cauza conținutului mare de zahăr sau a îndulcitorilor chimici cu efecte adverse nasoale, atunci îți dai seama că peste câţiva ani marijuana va devansa băuturile răcoritoare carbogazoase.

În același timp, din ce în ce mai multe state americane legalizează folosirea marijuanei în scopuri medicale sau/ și recreaționale. În momentul de față, 1 din 5 adulţi americani poate consuma produse din marijuana.

Nu este exclus ca industria marijuanei „medicinale” să ajungă în câțiva ani să fie chiar mai profitabilă decât cea a băuturilor alcoolice, mai ales că în State ai voie să consumi alcool abia la 21 de ani, dar vârsta legală pentru consumul de marijuana este de 18 ani.

Există deja studii care arată că în statele care au legalizat marijuana, consumul de alcool a scăzut, comparativ cu cele în care marijuana medicinală sau recreațională nu este legală... încă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile