Polonia ne arată că nazismul are înfricoșător de mulți susținători în Europa

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
28
Tweet
Sursă foto: Captură YouTube.com

Pe 11 noiembrie, de Ziua Independenței Poloniei, peste 60.000 de oameni au ieşit pe străzile Varşovei, într-unul dintre cele mai mari marșuri ale extremei-drepte din Polonia și din întreaga Europă.

Dacă te uiți la filme în care sunt prezentate ororile cauzate de naziști, Holocaustul, și te întrebi cum a fost posibil așa ceva, iată că Europa are o memorie scurtă, iar anul 2017 nu este foarte departe de anii '30-'40.

Cei 60.000 de polonezi au ieşit pe străzile Varşovei pentru a apăra valorile creştine, dar și pentru a se opune migraţiei şi politicilor proeuropene. Unele dintre sloganurile scandate o să-ți facă sângele să înghețe, pentru că seamănă izbitor de mult cu cele ale naziștilor: „O Europă Albă”, „Europa va fi albă din nou”, „Sânge curat”. De asemenea, ei au mărşăluit prin oraş cu făclii şi drapele și au aruncat cu petarde.

În acest an, la marşul de Independență au luat parte şi lideri ai extremei drepte din Italia, Marea Britanie și Ungaria.

Două dintre grupările care au organizat marșul sunt Tabăra Radicală și Tineretul Polonez, grupări antisemite și care se trag din mișcarea fascistă poloneză, care în anii '30 milita și acționa pentru o Polonie fără evrei.

În 2017, membrii și simpatizanții Taberei Radicale cred că influxul de refugiați sirieni în Europa face parte dintr-o conspirație pusă la cale de oameni de afaceri evrei, de comuniști și de Uniunea Europeană pentru a aduce cât mai mulți musulmani în Europa și, odată cu ei, legea islamică și homosexualitatea.

Dacă ți se pare o teorie greu de înghițit, uită-te la clipul de mai jos. Cel puțin 60.000 de polonezi cred asta:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile