Meghan Markle schimbă convențiile Casei Regale și luptă pentru feminism

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
157
Tweet
Meghan

Meghan Markle pare că s-a născut pentru a face parte dintr-o familie regală - rolul de ducesă i se potrivește de minune, mai ales că profită de orice ocazie pentru a-și face cunoscute opiniile.

Prințesa Diana a marcat un moment în istorie și nimeni nu o va mai putea înlocui, dar Meghan este cea mai apropiată versiune a sa - este caldă și zâmbitoare, este foarte elegantă, dar modernă în același timp, și luptă pentru cauze nobile.

Ea nu s-a căsătorit cu Harry și a devenit o supusă a regulilor Casei Regale, ci a reușit să-i îmbrățișeze tradițiile cu grație, dar nu fără a lupta pentru propriile ei valori.

A adus un aer fresh monarhiei, iar asta se vede cu ușurință în toate fotografiile sau clipurile în care Meghan este prezentă.

Meghan

Totul a început cu nunta ei, unde a făcut un statement puternic în ceea ce privește acceptare celor din jur și a continuat cu aparițiile sale publice (mai ales cea în care a făcut-o pe Regină să râdă în hohote).

În prezent, Ducele și Ducesa de Sussex au participat la primul lor turneu regal (care a durat 16 zile) în Australia, iar ultima oprire a fost în Noua Zeelandă.

Aici, Meghan a vorbit în cadrul casei guvernamentale din Wellington, pentru a celebra 125 de ani de când femeile au dreptul la vot. A fost ocazia perfectă pentru ca ducesa să se declare feministă, în timp ce a vorbit despre egalitate, în timpul discursului său.

Ducesa a vorbit despre cât de important este acest drept la vot, dar și despre ceea ce simbolizează:

"Așteptând această ocazie specială, m-am gândit profund la importanța acestei realizări, dar și la impactul mai mare a ceea ce ea simbolizează. Pentru că da, dreptul la vot al femeilor este despre feminism, iar feminismul este despre corectitudine. Dreptul la vot nu este doar despre dreptul de a vota, ci și despre ceea ce reprezintă.

Dreptul fundamental de a participa la alegerile pentru viitorul tău și al comunității din care faci parte. Implicarea și vocea care îți permit să fii parte a lumii în care trăiești. Felicitări Noua Zeelandă pentru adoptarea acestui drept în urmă cu 125 de ani, pentru femeile care merită să aibă o voce activă și un vot în cunoștință de cauză."

Comentatorul regal Omid Scobie a transcris întregul discurs, după cum poți vedea mai jos:

Meghan Markle este o tipă mișto și continuă să demonstreze asta. Sper să lupte în continuare pentru lucrurile care contează și să promoveze egalitatea, respectul și feminismul.

Citește și:

De ce e important că Prințesa Eugenie și-a arătat cicatricea de pe spate la propria nuntă

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile