Jandarmeria îți transmite că, dacă îi întorci spatele pe 1 Decembrie, te descalifici ca om și ca român

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
46
Tweet
sursă foto: libertatea.ro

Românii nu vor să uite ce a făcut Jandarmeria pe 10 august, când a bătut și gazat oameni care protestau pașnic, sute dintre aceștia ajungând la spital.

De asemenea, în loc ca cei responsabili să-și asume responsabilitatea și să demisioneze, spațiul public a fost infestat cu intoxicări, manipulări și dezinformări orchestrate chiar de către Jandarmerie. Au trecut luni bune de atunci și nimeni din jandarmerie nu a fost tras la răspundere. De aceea, mai mulți români și-au manifestat părerea că poate n-ar fi rău ca la parada de 1 Decembrie să le întoarcem spatele jandarmilor care vor defila pe sub Arcul de Triumf.

Jandarmeria Română a transmis pentru DCnews că cei care vor proceda astfel, care vor protesta la defilarea jandarmilor „se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români”.

Iată un fragment din răspunsul Jandarmeriei Române:

„Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleagă să se exprime în acest mod. Este o opţiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români. [...] Aceşti jandarmi poartă drapelul României, poartă drapelul de luptă al unităţii din care fac parte şi au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezenţă a unor instituţii. Este vorba despre statul român şi România. Oamenii trebuie să ştie că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Română în ultimă instanţă, ci aduc o ofensă statului român.”

Nici nu se putea un răspuns mai arogant și mai jignitor la adresa românilor. Cum poți să spui că dacă întorci spatele unor jandarmi nu mai ești român? Oare cei care emit aceste inepți, din posturile de comunicatori ai unei instituții importante a Statului, au proprietatea cuvintelor? Nu cred.

De fapt, cred că lucrurile stau chiar invers: ceea ce au fcut jandarmii pe 10 august, fără ca mai apoi să-și recunoască greșelile și să-și asume consecințele, îi descalifică ca oameni, ca cetăţeni şi ca români.

Iată, pentru împrospătarea memoriei:

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile