Metroul din Drumul Taberei mai întârzie un an: inaugurarea se amână pentru 2020

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
115
Tweet
sursă foto: Wikipedia

Metroul din Drumul Taberei a devenit deja o legendă urbană, dar și o glumă proastă. În fiecare an se anunță că va fi gata, că lucrările sunt finalizate 99% etc., și totuși inaugurarea se lasă așteptată.

Nici nu mai ținem minte cu câți ani au fost întârziate lucrările, pentru că de la un punct încolo obosești să mai speri. Ultima dată aflasem că bucureștenii vor avea metrou în Drumul Taberei la începutul lui 2019, acum aflăm că, de fapt, 2020 este termenul realist.

Aparent lucrările s-au blocat, iar pe șantiere mai sunt doar o mână de muncitori.

Conform Știrile Pro Tv, reprezentanții Asocierii care construiește Metroul din Drumul Taberei au declarat că Magistrala 5 este afectată în principal de un blocaj la nivelul Băncii Finanțatoare care, având în vedere situația juridică în care se află Astaldi, a blocat temporar facilitatea de factoring de care beneficia proiectul. Consecința a fost suspendarea comenzilor de echipamente și materiale, rezultând reducerea activității în acest proiect.

În cuvinte puține, factoring înseamnă că banca nu mai decontează facturi, chiar dacă UE finanțează construirea metroului din Drumul Taberei.

Există și voci care susțin că acuză autorităţile române că vor să piardă intenţionat banii de la Uniunea Europeană, pentru dacă se pierde finanţarea europeană guvernul trebuie să vină cu fonduri proprii, iar acestea ar fi mai ușor de canalizat spre alte lucruri decât construcţia propriu-zisă. Teoria este susținută de Dan Trifu, președinte Eco Civica.

Așadar, metroul din Drumul Taberei mai întârzie un an... cel puțin. Tot din motive de incompetență și corupție.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile