Michelle Obama a vorbit despre sarcina pe care a pierdut-o

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Michelle

Unii oameni, judecați după aparențe, par să le aibă pe toate. Michelle Obama este unul dintre acești oameni - fostă primă doamnă, absolventă de Drept la Harvard, mamă și soție fericită alături de Barack Obama.

Însă, așa cum viața ne obișnuiește, lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum par - Michelle pregătește o carte biografică - Becoming - în care vorbește despre viața ei privată și luptele pe care le-a avut în căsnicie și în viața de părinte.

Ea povestește despre sarcina pe care a pierdut-o, dar și despre procedurile de fertilizare în vitro prin care a trecut, astfel încât să le poată concepe pe cele două fiice ale sale.

"Se pare că nici doi oameni foarte hotărâți și puși pe treabă, care se iubesc enorm și care au o etică de muncă solidă, nu pot să devină însărcinați", notează Michelle în cartea care va apărea joi, 13 noiembrie.

Michelle

Invitată la emisiunea Good Morning America, Michelle Obama a vorbit deschis despre sarcina pe care a pierdut-o, înainte de a deveni o mamă tânără. A povestit și despre cum acest lucru este privit ca o problemă în societate și a încurajat femeile să fie mai transparente în ceea ce privește acest subiect.

"M-am simțit pierdută și singură și am simțit că am eșuat, deoarece nu știam cât de des se întâmplă o pierdere de sarcină și cât de multe femei trec prin asta. Deoarece nu vorbim despre aceste probleme.

Stăm în durerea noastră și ajungem să credem că suntem defecte. De asta cred că este important să vorbim cu mamele tinere, deoarece pierderile de sarcină se întâmplă", a spus Michelle moderatoarei Robin Roberts.

Fosta prima doamnă, acum în vârstă de 54 de ani, a spus că a simțit presiunea ceasului biologic, atunci când s-a apropiat de mijlocul vârstei de 30 de ani. "Ceasul biologic este real, deoarece producerea de ovule este limitată, iar eu am realizat asta când aveam 34, 35 de ani."

În cele din urmă, cu ajutorul fertilizării în vitro, ea a reușit să le aibă pe cele două fiice ale sale - Malia, când avea 34 de ani, și Sasha, când avea 37 de ani.

Michelle speră ca aceste dezvăluiri să le ajute pe mamele care trec prin probleme similare. "Cred că cel mai rău lucru pe care putem să-l facem, nouă, ca femei, este că nu spunem adevărul despre corpurile noastre și cum funcționează sau cum nu funcționează."

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile