După referendum, Micutzu vrea să ne strângem 3 milioane să dezincriminăm consumul de marijuana

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
425
Tweet
sursă foto: facebook.com/micutzu.standup.comedy
sursă foto: facebook.com/micutzu.standup.comedy

Am trecut cu bine și de referendumul acesta inutil. Statul a cheltuit 40 de milioane de euro pentru nimic. Totul rămâne așa cum am stabilit. Măcar am aflat că în afară de o minoritate de 20%, românii nu sunt chiar atât de homofobi sau de ușor de prostit de BOR și PSD.

Au existat multe reacții după acest referendum eșuat, printre care și cea a lui Micutzu. El ne propune să ne strângem 3 milioane într-o Coaliție pentru Marijuna, pentru a pune presiuni pe autorități să dezincrimineze consumul de marijuana și pentru a legaliza marijuana medicinală și în România.

Ideea nu e rea, pentru că există cu siguranță cel puțin 3 milioane de fumători de iarbă în România. Lăsând toate vrăjelile la o parte, iarbă se fumează peste tot, la toate petrecerile, la toate festivalurile, la toate manifestările, de la majorate, la nunți.

Toate categoriile sociale o fumează, chiar și familile tradiționale, chiar și politicienii. Așa că ideea lui Micutzu nu e deloc o poantă.

Într-un interviu cu Agenția Națională Antidrog, când am întrebat dacă s-a pus vreodată problema dezincriminării / legalizării, ni s-a răspuns următorul lucru:

„În anul 2016 a organizat o masă rotundă privind posibilitatea dezincriminării consumului de canabis în România. La această întâlnire au participat specialiști din domeniul medical, justiţie, poliţie, educație, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile. În urma discuțiilor a fost concluzionat faptul că la momentul actual riscurile sunt foarte mari pentru sănătatea publică.”

Poate, totuși, dacă ne strângem 3 milioane, care ar avem și sprijinul unor presonalități, poate și al unor politicieni mai coioși, ar exista destulă presiune pe A.N.A. încât să-și asume dezincriminarea consumului de marijuana, așa cum s-a întâmplat în foarte multe țări europene.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile