Ești naiv dacă crezi în promisiunea ministrului Transporturilor de a instala panouri de protecție la metroul din București

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
33
Tweet
Sursă foto: Libertatea.ro

A fost nevoie de o crimă teribilă la metroul din București pentru a-l face pe ministrul Transporturilor să-și îndrepte atenția spre situația transportului subteran din București. Tragedia de zilele trecute l-a impresionat atât de mult pe Felix Stroe (ministrul Transporturilor) încât acesta a „ouat” o promisiune: la metroul bucureştean vor fi instalate uşi automate de protecţie, aşa cum sunt cele din alte mari oraşe europene.

Nu te bucura prea tare și păstrează-ți admirația pentru alți oameni, căci promisiunea lui Stroe este una goală și populistă, făcută pe fondul popularității petiției pentru instalarea de panouri de protecție la metroul din București, semnată de câteva zeci de mii de oameni.

Ce era să zică, că nu e posibil așa ceva în România? A dat-o și el să fie bine, să nu fie rău. Gândește-te doar în cât timp și cu câte întârzieri s-a făcut metroul din Drumul Taberei...

Ministrul a declarat că proiectul ar urma să demareze anul viitor și că în zilele următoare va fi prezentată suma necesară pentru achiziţia şi montarea unor astfel de sisteme, urmând să se apeleze la fondurile europene nerambursabile.

„Deci, este o preocupare foarte urgentă a noastră de a identifica sumele necesare pentru a monta aceste sisteme. Estimez că începând cu trimestrul II al anului 2018 vom începe să montăm şi asemenea sisteme”, a spus Felix Stroe.

Noi estimăm că acestea se vor implementa... niciodată. Iată câteva motive pentru care nu vom avea aceste panouri de protecție la metroul din București prea curând:

- Pe magistrala 4 încă circulă trenuri vechi, atât de vechi că ți-e frică că o să se dezintegreze în mers. Până la panourile de protecție, ar trebui înlocuite acele trenuri. N-ar avea sens altfel.

- Pentru instalarea acestor panouri de protecței, stațiile de metrou vor trebui închise timp de câteva zile. Având în vedere cât de dependent este Bucureștiul de metrou, închiderea unor stații de metrou precum Unirii, Victoriei, Pipera etc. ar crea un haos imens în întreg orașul. Amintește-ți doar ce s-a întâmplat când au fost schimbați turnicheţii.

- Promisiunile care vin de la Ministerul Transporturilor nu se materializează prea curând, în general. Gândește-te doar la câte autostrăzi ne-au fost promise de-a lungul timpului, când trebuia să fie gata metroul din Drumul Taberei, cum se execută lucrările de modernizarea a șoselelor etc.

- În declarațiile ministrului s-a strecurat faptul că panourile de protecție ar trebui instalate măcar în stațiile aglomerate... ceea ce nu va rezolva oricum problema sinuciderilor sau crimelor la metrou. În plus, instalarea panourilor de siguranță în stații super aglomerate și cu peroane înguste, precum Piața Victoriei, le va face și mai aglomerate, pentru că panourile ar urma să micșoreze spațiul de pe peron.

Dacă pe ministrul Transporturilor îl preocupă cu adevărat sănătatea bucureștenilor care călătoresc cu metroul, mai bine ar face ceva pentru îmbunătățirea calității aerului din subteran, pentru că sistemele de ventilație de la metroul bucureștean nu au fost niciodată modernizate.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile