Ne-am luat adio de la Parcul Herăstrău și pe Google Maps

Share
70
Tweet
Parcul Herăstrău în Google Maps

Nu știu exact când s-a întâmplat asta, dar e al naibii de ciudat.

Dacă intri în momentul ăsta pe Google Maps și cauți „Herăstrău”, singurul rezultat o să fie lacul cu același nume. În loc ca apa să fie împrejmuită de Parcul Herăstrău, spațiul verde poartă ștampila „Parcul Regele Mihai I”.

Sigur că știam de schimbarea numelui încă de la finalul lui 2017. Sperând – probabil – că-i va impresiona pe bucureșteni cu pasiunea ei bizară pentru Casa Regală, Gabriela Firea a încercat să redenumească Piața Victoriei în Piața Regele Mihai I (care deja exista). Nu i-a mers, din fericire, dar varianta de rezervă a prins...

Pe 19 decembrie, Parcul Herăstrău înceta oficial să se mai numească așa, devenind Parcul Regele Mihai I. Pentru că de ce nu? Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul, cu 39 de voturi pentru și 12 abțineri.

Parcul Her... Regele Mihai I (foto: maps.google.com)

În acte poate să se numească cum vrea, că lumea tot Herăstrău o să-i zică. Nu prea i-am dat importanță schimbării... până acum. Când am văzut pe Google Maps „Parcul Regele Mihai I”, parcă abia atunci am conștientizat că modificarea e pe bune. Dacă apare în Maps, chiar e oficial.

O schimbare ciudată, forțată și absolut inutilă. De-acum încolo poți afla ce autobuz are drum pe la Rege sau pe unde s-o iei ca să-ți parchezi mașina în Mihai.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile