Ni se îndeplinește visul copilăriei! Noul joc „Harry Potter” te face vrăjitor în Realitatea Augmentată

Share
Tweet
Harry Potter: Wizards Unite Foto: Screenshot youtu.be/tWVcKI7ZC7M

Nu contează că ai 20 sau 30 de ani. Dacă te-ai jucat de-a Hogwarts în copilărie, trebuie să te tenteze măcar un pic să reiei acum roleplay-ul, dar la un cu totul alt nivel.

Niantic, compania care ne-a adus celebrul „Pokémon GO” în 2016, se pregătește acum de lansarea unui nou joc AR (Augmented Reality). De data asta, tehnologia ne absoarbe în universul magic Harry Potter, care – conform scenariului – e în pericol de a fi deconspirat de „Încuiați”.

Încă nu știm de ce, dar tot felul de obiecte magice au ajuns rătăcite pe străzile orașului, în văzul tuturor. Trailerul oficial ne arată o tânără vrăjitoare pornită pe urmele Hoțoaicei Aurii, sfera zburătoare din sportul Quidditch. Cu ajutorul baghetei, tipa imobilizează Hoțoaica, o prinde și dispare pur și simplu. Nu înaine de a dezvălui un poster lipit pe-un zid, cu mesajul „Lumea Vrăjitorilor riscă să fie expusă. Avem nevoie de ajutorul tău”. E, practic, invitația oficială să-ți downloadezi app-ul și să te joci până rămâi fără baterie.

Harry Potter: Wizards Unite Foto: Screenshot youtu.be/tWVcKI7ZC7M

La fel ca Pokémon GO , „Harry Potter: Wizards Unite” funcționează pe principiul Realității Augmentate. Asta înseamnă că tu-ți plimbi smartphone-ul de colo-colo prin aer, urmărind prin camera foto împrejurimile, iar la un moment dat îți apare în cadru un element virtual. Poate fi Hoțoaica Aurie, poate fi o mătură zburătoare, poate fi un Dementor sau orice altceva reprezentativ pentru lumea creată de J.K. Rowling. Ăla e momentul în care trebuie să „arestezi” corpul, înainte ca vreun Încuiat să pună ochii pe el.

Deocamdată, nu știm concret cum vei face asta. Teaser-ul nu oferă detalii cu privire la gameplay și nici reprezentanții Niantic nu au comentat pe marginea lui. Vom afla mai multe în lunile următoare, „Harry Potter: Wizards Unite” urmând să fie lansat oficial pe Google Play și în App Store anul viitor.

O să rupă, sunt convins. Dacă-ți mai amintești ce nebunie a fost cu Pokemon GO în 2016, când milioane de puști din toată lumea se plimbau pe stradă ca niște zombi și frecau disperați display-ul telefonului, așteaptă-te la un hype și mai mare în 2019.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile